"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Începând  din luna noiembrie a anului trecut postul public de radio din țară, Radio România Actualități, a demarat o nouă emisiune intitulată Servicul de noapte cu Gabriel Basarabescu. Emisiunea se desfășoară după miezul nopții, ora României, mai precis între intervalele orare 00:05 și 02:00am. Emisiunea este live, cu invitați în studio și abordează săptămânal diferite teme de actualitate și interes general.

Cea de-a doua parte a emisiunii este didicată cu precădere românilor din diaspora. Emisiunea vine după ani de zile de discuții cu colegii noștri de la Radio România Actualitati în ceea ce privește nevoia unei astfel de platforme media, care să ofere românilor din afara granițelor și în special celor din Statele Unite, o modalitate de a se face cunoscuți și de a promova activitățile comunităților lor,  dar nu numai.  Strânsa  colaborare de peste ani dintre jurnaliștii românii din SUA și cei din România iată că dă în sfârșit rezultate.  Săptămână de săptămână, în fiecare miercuri spre joi, ora României, sau miercuri după amiază ora Americii reușim să intrăm în direct la Radio România Actualități și să promovăm românii și activitățile lor, din diferite colțuri ale continentului American.  Corespondențele principale sunt în prezent din Chicago și Los Angeles de unde există intervenții constante, iar în funcție de subiectele abordate săptămânal sunt invitați români din diverse alte comunități.

 

“Ne dorim ca această emisiune să fie un punct important de întâlnire al românilor de pretutindeni și încercăm ca subiectele propuse spre dezbatere să genereze un dialog constructiv atât pentru public, cât și pentru autorități” declară Gabriel Basarabescu realizatorul emisiunii.

Emisiunea poate fi urmărită prin internet pe www.ssr.ro sau www.romania-actualitati.ro  atât audio cât și video, iar de curând ea este preluată și transmisă în direct și pe pagina de Facebook a ArcaTVUSA.

 

Vă așteptăm să ne urmăriți și să ne dați sugestii cu posibili români sau activități din comunitățile în care trăiți care merită promovate.