"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Campania Boeing din Chicago și cea europeană Airbus vor pierde un contract, ce, împreună, se ridică la 39 miliarde de dolari, datorită retragerii Statelor Unite din tratatul nuclear avut cu Iranul și noilor sancțiuni impuse acestuia. Cele două companii vor pierde licențele de furnizare de echipamente și avioane către Iran, informează șeful Trezoreriei americane, Steven Mnuchin, citat de Chicago Tribune.Firmele cu contracte în derulare vor avea între 3 și 6 luni să și le încheie. Companiile care importă petrol din Iran vor fi obligate și ele să-și reducă importurile. Restricțiile vor include și domenii precum transportul, energie, metale prețioase și semiprețioase, cât  și alte produse.

Marea Britanie, Franța, Rusia și China, țări cosemnatare ale tratatului cu Iranul, au afirmat că vor continua să onoreze înțelegerile din tratat. “Uniunea Europeană este interesată să mențină și continue tratatul” a declarat Federica Mogherini, un important diplomat european. Turcia a anunțat că și ea va ignora sancțiunile impuse de SUA.

Pe de altă parte, Israelul și Arabia Saudită sunt două din țările care au salutat retragerea SUA din tratat.

Anul trecut, John Bolton, cel care de curând a devenit consultantul președintelui Donald Trump pe probleme de securitate națională, își exprima clar dorința înlăturării conducerii de la Teheran, până în 2019, declarând, într-o intervenție televizată, că: “de peste 10 ani de când vin la această reuniune (n.r. Grand Gathering of Iranians for Free Iran) am declarat că politica Statelor Unite ar trebui să fie de înlăturare a regimului de la Teheran. Acțiunile și obiectivele regimului nu se vor schimba, drept urmare singura soluție este să schimbăm regimul însuși. De aceea până în 2019 noi cei de aici vom celebra în Teheran”.