"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Consulatul General al României la Chicago a deschis, în holul clădirii în care funcționează oficiul consular, expoziția “Reflecții” a pictorului și artistului plastic de renume internațional Alexandru Darida,  începând cu data de 25 Octombrie. Artistul este membru al Academiei Româno-Americane de Artă şi Știință, acțiune care se înscrie în seria manifestărilor culturale dedicate Centenarului Marii Uniri.

Expoziția prezintă unele dintre cele mai noi exponate ale artistului, atât picturi care sunt inspirate din tehnica clar-obscurului specific marilor maeștrii, cât și lucrări plastice cromatice.

Prezenți la eveniment am stat de vorbă cu artistul Alexandru Darida care ne-a declarat următoarele: 

M-am bucurat să pot prezenta acest vernisaj de expoziție cu lucrările mele, de la pictura figurativă, la pictura abstractă și sculpturile acrilice. Pe lângă pictura abstractă care am prezentat-o în această seară, am prezentat și câteva lucrări din pictura figurativă, care reprezintă o lucrare importantă pentru România, pentru că aceste portrete sunt niște personalități ale culturii, literaturii sau oameni de știință. Doresc să facem prin aceste portrete legătura între trecut, prezent și viitor.

Acești 100 de ani de la Unirea României reprezintă o piatră de hotar, și-n acest an ar trebui să avem cât mai multe evenimente culturale, care să determine toți românii din Chicago să participe și să simtă că suntem români. Chiar dacă suntem departe de țară să arătam că avem această dorință să participăm la aceasta mare sărbătoare ce are loc pe 1 Decembrie.” 

 

Alexandru Darida este câștigător al mai multor premii internaționale  precum Premiul Milano, premiul de excelenţă al Primăriei Chicago, premiul internațional “Leonardo Da Vinci” din Florența si premiul Francisco-Goya al Muzeului European de Arta Contemporana din Barcelona.

Recent, Alexandu Darida a fost selectat  de către renumita publicație de specialitate Art Tour International Magazine ca unul dintre cei mai pregnanți 60 de maeștri de artă contemporană.