"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Pe 9 Aprilie la Chicago a avut loc o întâlnire, a unor lideri din comunitatea din Chicago, cu directorul biroului de legătură al Parlamentului European pe lângă Congresul SUA, domnul Antoine Ripoll și Ryan Meilak, consilier pentru diplomație publică și comunicare în cadrul aceluiași birou. Acestia au prezentat liderilor comunității românești, din zonă, elemente referitoare la importanța acestor alegeri europarlamentare pentru perspectivele de dezvoltare și consolidare ale Uniunii Europene și pentru relația transatlantică.

 

Organizată de Consulatul general al României la Chicago, în calitate de reprezentant regional al Președinției României a Consiliului Uniunii Europene la solicitarea biroului de legătură al Parlamentului European pe lângă Congresul Statelor Unite, întâlnirea a avut în vedere și necesitatea unei mai bune conectări a instituțiilor UE cu cetățenii europeni rezidenți în SUA, inclusiv pe linia creșterii implicării electorale, prin exercitarea dreptului de vot al acestora la viitoarele alegeri europarlamentare.

 

După o prezentare generală făcută de cei doi invitați, liderii românilor din comunitate au adresat o serie de întrebări legate de rolul și importanța acestor alegeri și-a Parlamentului European în general.

 

Domnul Antoine Ripoll a transmis, prin liderii prezenți la întâlnire, un îndemn ca românii americani să meargă să voteze în aceste alegeri europarlamentare, subliniind faptul că și  românii din Statele Unite, sunt membri ai UE și au această îndatorire.

 

Cei interesați de a afla detalii despre cum pot vota pot accesa situl:

https://www.european-elections.eu/how-to-vote/from-abroad