"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Un grup de 17 oameni de afaceri și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și dezvoltării rurale din România - Secretarul general adjunct în dubla sa calitate și de reprezentant al Casei de comerț Unirea, Directorul general de la Direcția generală de politici în industrie alimentară și comerț  precum și reprezentanți din sectorul agricol  din Republica Moldova, se află, în perioada 7-17 Septembrie, 2019, într-o Misiune de Schimb de Experiență  Agricolă în SUA.

 

Prima lor escală, de două zile, a avut loc la Chicago unde au vizitat orașul și comunitatea românească, în cursul zilei de duminică, aceștia, participând la slujba religioasă de la biserica Sfânta Maria, din zonă. Următoarele vizite vor fi în Dakota de Nord, la una din cele mai mari ferme din zona - Casey & Ivan Miller Farm, participa la târgul de mașini și utilaje agricole - Big Iron Farm Show, din orașul Fargo, urmând ca apoi să participe la expoziția de produse bio în Baltimore, Maryland. Pe 15 septembrie vor vizita comunitatea românească din New York, urmând ca apoi, pe 16 septembrie, delegații guvernamentali români să aibe întâlniri cu oficiali din agențiile guvernului SUA specializate în comerț, agricultură și îmbunătățiri funciare și un tur al capitalei americane, Washington D.C.

 

Grupul este însoțit de un reprezentant al Serviciului Comercial din cadrul Ambasadei SUA la București. Delegatia este co-organizată din inițiativa Serviciului Comercial din București al Ambasadei SUA în România, Biroul de Comerț al Statului Dakota de Nord din Fargo, Departamentul de Comerț al Guvernului SUA din Fargo, Dakota de Nord și din Baltimore, Maryland.

 

Scopul misiunii este de dezvoltare a Parteneriatului Strategic între SUA și România în ceea ce privește segmentul de agricultură. Obiectivele specifice ale misiunii sunt de modernizare a fermelor locale prin transferul strategic de tehnologii agricole de vârf din SUA în România, creșterea recoltelor și procesarea locală de produse finite  agro-alimentare bio, organice și ecologice cu valoare adăugată mai mare și de calitate mai bună, solicitate pe piața SUA, unde cererea de produse bio este în creștere.

 

Potențialii oameni de afaceri româno-americani interesați să i-a legătura cu aceștia, atât pe timpul șederii delegației în SUA cât și după, ne pot contacta la redacție sau la e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  sau Marian Petruta Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.