"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Pe 24 ianuarie la Chicago scriitoarea Cătălina Florescu și-a continuat seria legată de lansarea celei de-a opta carte, The Rebelled Body Plays, un volum care conține trei piese de teatru: Mia (despre feminitate post mastectomie); Cățelul sinucigaș și Laika (parabolă politică); și Ce rămâne după viață? (despre masculinitate și sănătatea mintală). La evenimentul de la Chicago găzduit de Seminary Co-Op și CEERES (Universitatea Chicago) a avaut-o alături pe terapeuta Mihaela Campion.

“Mi-a făcut o imensă plăcere să o am interlocutor pentru că doctoratul meu este în medicina umanistă, iar a scrie teatru înseamnă atât a vorbi despre emoțiile personajelor cât și ale cititorilor. Trăim într-un moment în care vocea feminină aduce în prim-plan realități care, cel puțin în literatură, au fost prezentate reducționist pentru femei, i.e., prea mult din perspectiva masculină. Prezența Mihaelei a nuanțat altfel discuția despre teatru și cum arta, ca și știința, ne învăță să vorbim despre noi, chiar dacă acești noi, pe hârtie, se numesc CĂȚEL, MIA, RELAXAT 1, PREOT/AGENT KGB, MEG ca să numesc câteva dintre personajele create de mine care îmi doresc să îi ajute și pe alții să se descopere adânc, dincolo de tabuuri. Teatrul este terapie pentru mine, fie că îl scriu, fie că îl ascult la radio sau văd pe scenă“ declara Cătălina.

“La sfârșitul evenimentului am trăit bucuria de a trece de la engleză la română, fiind intervievată pentru Radio România Cultural. M-a bucurat enorm acest interviu pentru că iubesc limba română, iar cei de acasă nu trebuie să ne uite pe noi cei din diaspora. Vorbim în engleză aici, dar cu inima suntem mereu călători. Când m-am întors pe coasta de est unde trăiesc, am știut că mă voi întoarce la Chicago, unde sper ca la anul una dintre piese să fie pusă în scenă. Am scris academic ani de zile, dar doar atunci când am început să scriu teatru am simțit cum personajele create dau naștere unor prietenii traince.” mai afirmă scriitoarea.

 

 Turneul lansării cărții va continua la Purdue și Bradley University.