"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

La sfârșit de săptămână – cântec joc și voie bună; dar suntem în decembrie, cu zăpadă și ghețuș, chiar și în Portland și mai ales în preajma marii sărbători a Nașterii Domnului. Așa că Biserica Sfânta Maria din Portland s-a gândit să ofere comunității de români o seară de neuitat cu colinde și tradiții de Crăciun. Într-o atmosferă sărbătorească ne-a bucurat sufletele și ne-a încântat ochii și auzul cu un spectacol de înaltă clasă.

 

Mobilizând multe talente și cu un volum de muncă uriaș, ne-a prezentat o gamă largă și variată de interpreți, costume și repertoriu realizând o seară minunată, care a reusit să ne capteze atenția mai bine de cinci ore.

În deschiderea spectacolului, trupa de teatru a copiilor a prezentat sceneta Nașterii Domnului – Viflaim, care ne-a uimit prin interpretare și costumație. Apoi, Corul copiilor, împreună si cu cei de la Biserica Pogorârea Duhului Sfânt au susținut un program de colinde.

A urmat corul bărbătesc Izvorul cu un repertoriu bogat și apoi “întărit” de vocile feminine, corul mixt al Bisericii Sfânta Maria ne-a purtat prin multitudinea de colinde cu caracter religios.

Dar pentru că suntem români formația artistică Ardealul, în minunate costume populare ne-a adus pe scenă obiceiuri și tradiții de Crăciun: ne-au colindat și ei, ne-au prezentat și o șezătoare obișnuită în serile reci de iarnă și bineînțeles, nelipsita Capră.

|i pentru că suntem români-americani, tinerii din biserică au ținut să își aducă și ei aportul prezentând un mic concert tot cu tema Crăciun - Christmas pe diferite voci și instrumente.

Nu pot trece neobservate eforturile și strădaniile doamnei Monica Borcilă-Mocuțiu, îndrumătoarea și omniprezenta conducătoare a copiilor, profesionalismul lui Alin Chende – dirijorul corului bisericii și deasemeni multilateralului personaj care este Romeo Cristea conducătorul ansamblului Ardealul.

Nu vreau să închei, inainte de a specifica faptul că spectatorii au fost serviți cu delicioase mâncăruri de post și ciorbă de pește.

Mulțumim pe această cale Comitetului de Doamne pentru organizare și în mod special părintelui Gabriel, care s-a implicat în toate problemele, atât artistice, susținând viguros corul cât și organizatorice.