"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Cred că fiecare dintre noi ne amintim până la mici detalii despre evenimente importante prin care am trecut în viață. Evenimentele unice și dezastruoase din luna septembrie 11 2011, ne-a marcat pe fiecare într-un fel sau altul. Ne amintim exact cum și de unde urmăream cu stupoare evenimentele apocaliptice care se rulau în direct pe ecranelor televizoarelor în direct: Marea Americă era atacată!

Momentele de groază nu se pot descrie. O întreagă țară a intrat într-o adevărată panică: întreg traficul aerian a fost oprit. Nici un avion nu a mai zburat deasupra celor 3 fusuri orare cât se întinde America. A mai rămas doar un avion care survola spațiul aerian american în acea zi, acesta era Airforce One  însoțit de câteva avioane militare.

Șocul atacurilor teroriste din 9/11 a avut un impact profund asupra populației americane și implicit asupra întregii lumi. Noțiunea că teritoriul american este protejat de siguranța navală a oceanelor, a căpătat o altă dimensiune. Forțele americane luptau întotdeauna pe un al teritoriu decât cel “descoperit” de Cristofor Columb (Cristofor Columb n-a atins niciodată cu piciorul lui continentul american. El a debarcat în 1492 pe țărmul de est al insulei Bahamas, botezată de Columb, San Salvador. Pe continentul american, a pășit abia în 1499 Amerigo Vespucci, al cărui nume de altfel a și fost atribuit continentului american), însă de data aceasta conflictul “armat” s-a mutat pe pământul american.

Luna aceasta a fost o lună de aducere aminte. Evenimentele s-au întâmplat cu 17 ani în urmă, de parcă au fost … ieri. Atacurile din 11 septembrie (denumite și 9/11) au fost o serie de patru atacuri teroriste coordonate de grupul terorist islamic al-Qaeda împotriva Statelor Unite în dimineața zilei de marți, 11 septembrie 2001. Atacurile au ucis 2 996 de persoane și au fost rănite peste 6 000 de persoane și au provocat cel puțin 10 miliarde de dolari în daune de infrastructură și de proprietate. Și foarte multe alte persoane au decedat din cauza cancerului și bolilor respiratorii legate de evenimentele de la  9/11, în lunile și anii care au urmat atacurilor.

Patru aeronave de pasageri operate de doi mari transportatori aerieni americani de pasageri (United Airlines și American Airlines) - care au plecat de pe aeroporturile din nord-estul Statelor Unite care veneau spre California - au fost deturnate de 19 teroriști al-Qaeda. Două dintre avioane, zborul American Airlines Flight 11 și zborul 175 al companiei United Airlines, au intrat din plin  în Turnurile de Nord și de Sud ale complexului World Trade Center din Lower Manhattan. În decurs de o oră și de 42 de minute, ambele turnuri de 110 etaje s-au prăbușit. Deșeurile și incendiile rezultate au provocat o prăbușire parțială sau completă a tuturor celorlalte clădiri din complexul World Trade Center, incluzând turnul cu 47 de etaje 7, precum și daune semnificative altor zece structuri înconjurătoare. Un al treilea avion, zborul 77 al companiei americane, a fost prăbușit în Pentagonul (sediul Departamentului Apărării al Statelor Unite) din Arlington, Virginia, ceea ce a condus la prăbușire parțială a zonei de vest a clădirii. Cel de-al patrulea avion, zborul 93 al companiei United Airlines, s-a îndreptat inițial spre Washington, D.C., dar s-a prăbușit într-un câmp din Stonycreek Township, lângă Shanksville, Pennsylvania, după ce pasagerii i-au înfruntat pe teroriști. 9/11 este singurul incident mortal pentru pompieri și ofițeri de aplicare a legii din istoria Statelor Unite, cu 343 și, respectiv, 72 de morți.

S-a aflat repede cauza acestor incidente apocaliptice, au fost acțiunile organizației teroriste al-Qaeda. Statele Unite au răspuns provocării teroriste și au lansat Războiul Împotriva Terorii și au invadat Afganistanul pentru a anihila pe talibani, care nu au respectat cererile Statelor Unite de extrădare a lui Osama bin Laden, liderul al-Qaeda și expulzarea acestei organizații din Afganistan. Multe țări și-au consolidat legislația anti-terorism și au extins puterile agențiilor de aplicare a legii și ale serviciilor de informații pentru a preveni atacurile teroriste. Deși liderul al-Qaeda, Osama bin Laden, a negat inițial orice implicare, însă în 2004, el și-a asumat responsabilitatea pentru atacuri. Al-Qaeda și bin Laden au citat sprijinul SUA din partea Israelului, prezența trupelor americane în Arabia Saudită și sancțiunile împotriva Irakului ca motive. După ce a evitat capturarea timp de aproape un deceniu, Osama bin Laden a fost localizat și ucis în Pakistan de către echipa SEAL SEAL a Marinei S.U.A. în mai 2011.

Distrugerea Centrului de Comerț Mondial și a infrastructurii din apropiere a afectat grav economia americană și a avut un efect semnificativ asupra piețelor globale, ceea ce a dus la închiderea Wall Street până în 17 septembrie și a spațiuluil aerian în SUA și Canada până în 13 septembrie. Au urmat multe închideri, evacuări și anulări, din respect sau teamă de atacuri ulterioare. Curățirea site-ului World Trade Center a fost finalizată în mai 2002, iar Pentagonul a fost reparat într-un an. La 18 noiembrie 2006, a început construirea Centrului One World Trade la site-ul World Trade Center. Clădirea a fost deschisă oficial pe 3 noiembrie 2014. [8] [9] Au fost construite numeroase memorii, inclusiv Memorialul și Muzeul Național din 11 septembrie, Memorialul Pentagonului din județul Arlington, Virginia și memorialul național de zbor 93 în câmpul din Stonycreek Township lângă Shanksville, Pennsylvania.

America a fost atacată de parcă ar fi fost un gigant care a fost rănit și care  încerca să se zbată, să se răzbune în timp ce sângera din rănile celor 4 răni: cele 2 turnuri gemene din New York, Pentagonul din Washington DC și aeronava care s-a prăbușit deasupra statului Pennsylvania.

Întreg sistemul socio-economic al Statelor Unite a fost grav afectat. Sentimentul de panică a cuprins întreaga societate americană, de la președintele George Bush la fermierul din Texas. Cei 19 monștrii care au coordonat aceste atacuri teroriste, cred că au avut surpriza “vieții” când s-au întâlnit în viața de dincolo cu cei 72 de demoni, în loc de 72 de fecioare. Este trist cum o religie “a păcii” poate îndoctrina persoane care să comită asemenea atrocități împotriva semenilor lor.

Evenimentele din septembrie 2001 au fost doar o avampremieră a evenimentelor ce se v-or întâmpla într-un viitor apropiat, dar la un alt nivel, acestea sunt scrise în Sfânta Scriptură la Marcu 13 7-8 “Când veţi auzi despre războaie şi veşti de războaie, să nu vă înspăimântaţi, căci lucrurile acestea trebuie să se întâmple. Dar încă nu va fi sfârşitul.  Un neam se va scula împotriva altui neam şi o împărăţie, împotriva altei împărății; pe alocuri vor fi cutremure de pământ, foamete şi tulburări. Aceste* lucruri vor fi începutul durerilor.”