"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

În ultimii aproape 3 ani, în Statele Unite a avut loc o adevărată mascaradă politică, în care o adunătură de persoane nemulțumite și frustrate de rezultatele alegerilor prezidențiale din 2016, au încercat să destituie un președinte care a fost ales legal de către o majoritate covârșitoare a americanilor. Această majoritate continuă să îl susțină pentru că acesta și-a ținut promisiunile electorale atât pe plan intern cât și pe plan internațional. Este un patriot convins care își iubește țara și poporul.

 

Nu scriu cu plăcere despre acest subiect. Politica este de obicei un subiect care nu mă încântă, mai ales când este vorba despre jocurile murdare din politică (dirty politics), atât aici în Statele Unite cât și în România sau oriunde în lume. Însă este un subiect pe care trebuie să îl cunoaștem oarecum, pentru că trăim în această țară și trebuie să fim la curent cu ce se întâmplă în jurul nostru, mai ales la nivel politic. Am aruncat o privire în ultima vreme prin presa din România, însă nu am găsit prea multe despre acest circ politic, ci doar câteva materiale vagi, unele copiate de pe website-urile corupte ale mass-mediei americane, de multe ori folosindu-se funcția de traducere a motorului de căutare google.

 

Ceata democrată a Americii, oponenții președintelui, au încercat să-l destituie (impeach) pe Donald J. Trump din momentul în care acesta a câștigat alegerile în Noiembrie 2016. De atunci, au căutat orice “nod în papură” pentru a-l destitui din funcție. La început, au jucat o farsă politică cum că rușii s-au amestecat în alegerile electorale din 2016, joc care s-a dovedit a fi un fals politic. De fapt, democrații au fost cei care au încercat să se implice în manevrarea alegerilor, chiar spionându-l pe acesta și pe membrii din echipa sa electorală, înainte ca el să fie ales președinte.

 

De câteva luni însă, democrații s-au agățat disperați de o convorbire telefonică pe care președintele Trump a avut-o cu președintele nou ales al Ucrainei, o convorbire normală și obișnuită pe care președinții americani le au cu toți președinții noi aleși ai țărilor lumii prin care aceștia acceptă și confirmă noua administrație a țării respective.

 

Ura și disprețulul democrațior față de președintele Trump nu mai este ceva pe care aceștia o ascund. Principalii trei pioni ai atentatului politic sunt politicieni de carieră, în politica americană de zeci de ani: 

 

- Șefa Partidului Democrat Majoritar al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, care la cei 79 de ani, trebuia să iasă la pensie cu aproape două decenii în urmă, și care se crede, din vorbele dânsei, o persoană religioasă care “nu urăște pe nimeni”, contrar acțiunilor sale care dovedesc o atitudine ostilă față de Trump. Lucrează în sfera politică din 1987.

 

-  Adam Bennett Schiff, un adept al neadevărurilor și urzitor de declarații false, inclusiv neadevăruri despre convorbirea care a dus la cele două articole de destituire a președintelui american. Este reprezentantul celui de-al 28-lea district din California din 2013,  Membru al Partidului Democrat, Președinte al Comisiei Parlamentare de Selecție pentru Informații al Camerei Statelor Unite, în slujba de politician din 2001.

 

- Jerrold Lewis Nadler membru al Partidului Democrat, care se pare că este doar o marionetă a forțelor obscure ale partidului. De multe ori a fost observat, în timpul dezbaterilor din ultimele săptămâni, cum i se șoptea la ureche de către un individ care probabil este cel care conducea treburile din umbră. Este Președintele Comisiei Judiciare, ultima comisie în procesul de demitere al Președintelui SUA, reprezentant al celui de-al zecelea district din New York din 2013 și este în politică din 1992.

 

Democrații au recurs la tot felul de șiretlicuri în cele două comisii, inclusiv inventarea unui “pârâș” (whistle blower) imaginar pe care nu-l cunoaște nimeni (zic ei) pentru că este protejat de lege, lege pe care au făcut-o ei, tot felul de ședințe secrete, cu martori care nu au avut de-a face direct cu conversația președintelui Statelor Unite cu președintele Ucrainei.

 

Astfel, după toate demersurile din cele două Comisii Parlamentare, Comisia Parlamentară de Selecție pentru Informații și Comisiei Judiciare, Donald J. Trump va fi demis de către Casa Reprezentanților a Statelor Unite, printr-un vot majoritar, înainte de Crăciun, deoarece partidul democrat este majoritar în Casa Reprezentanților. Cele două capete de acuzare ale Președintelui Trump sunt Abuz de Putere și Obstrucția Congresului.

 

După votul majoritar din Casa Reprezentanților pentru demiterea Președintelui Trump, decizia va ajunge în Senatul Statelor Unite, care este majoritar republican. Aceștia vor avea două opțiuni: anularea deciziei Camerei Reprezentanților printr-un vot majoritar republican sau formarea unei comisii care să expună partea democrată și intențiile mârșave ale acestora, apoi să voteze decizia Senatului care va fi tot favorabilă președintelui.

 

Democrații sunt disperați să îl demită pe președintele ales pentru că sunt convinși că nu pot să îl oprească să fie reales în 2020. Nici unul dintre candidații democrați, oponenții președintelui curent, nu au o platformă și viziune mai bună pentru America decât Donald Trump. Singurul lucru pe care se concentrează aceștia este să-l urască pe actualul președinte și idei cum să transforme tărâmul america într-o țară socialistă, cum să confiște armele americanilor, cum să suporte în continuare avorturile din America și multe alte idei care nu sunt pe placul majorității americanilor.

 

Datorită lui Trump, economia Statelor Unite a cunoscut în ultimii aproape 3 ani o explozie economică nemaipomenită în istoria Americii, prin angajări record, extinderea companiilor, reducerea și anularea legilor și regulilor care afectează negativ companiile americane, reducerea taxelor și impozitelor, impunerea Statelor Unite în teatrul politic internațional, mutarea Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim, protejarea drepturilor religioase, inclusiv ale creștinilor și a evreilor.  

 

“Poporul american s-a săturat de minciunile, farsele și extremismul democraților”, a spus Trump. Democrații “au creat o majoritate înfuriată care va vota pentru înlăturarea din funcție a multor democrați care nu fac nimic în 2020” a afirmat Donald Trump recent într-un discurs în fața a miilor de participanți la unul dintre evenimentele de campanie electorală. Acesta și-a exprimat de asemenea încrederea că va reuși să învingă orice democrat care va ajunge să i se opună în alegerile prezidențiale din 2020.

 

 

Miza este mare. Dacă democrații reușesc să voteze cele două articole de demitere a președintelui, mulți din aceștia vor răspunde în fața cetățenilor care îi vor vota în 2020, care în ultimii aproape 3 ani nu au făcut nimic altceva decât să-l urască pe Trump și vor pierde, prin aceasta, Casa Reprezentanților va deveni din nou majoritar republicană. Senatul este deja majoritar republican. În acest scenariu, Președintele Donald J. Trump va avea un suport absolut în a avansa agenda pe care o are pentru America, un plan de prosperitate și dezvoltare fără precedent în istoria Statelor Unite.