"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

SEMNEle vremurilor, care sunt indicatoare de apropiere a Zilei celei Mari a Domnului, le-am concentrat în cinci direcţii definite de acrostihul SEMNE fiind Seminţiile lui Israel, Erezii, Muntele Templului, Nenorociri şi Esticii. Nenorociri financiare fără precedent în istorie sunt în atenţia acestei ediţii.

Aş putea veni cu un studiu amănunţit al cauzei majore a nenorocirii financiare americane, dar aşa cum am mai scris sunt cel puţin 17 motive concrete a îndepărtării Americii de Domnul Dumnezeu şi de Sfânta Scriptură.  Sunt apoi cel puţin două principii scripturale călcate de americani care au dus la nenorocirea financiară existentă: ”O moştenire repede câştigată la început nu va fi binecuvântată la sfârşit” (Proverbe 20:21) şi cineva dacă vrea să zidească un turn, nu stă mai întâi să-şi facă socoteala cheltuielilor, ca să vadă dacă are cu ce să-l sfârşească? (Luca 14:28).  

Ultimele două săptămâni ale lunii Septembrie 2008 au fost invadate cu ştiri ale prăbuşirii financiare americane, care a accentuat instabilitatea omenirii, suferinţele oamenilor de rând şi a bogaţilor. Nenorocirea financiară americană îşi are repercusiunile în fiecare ţară de pe glob devenind

Nenorocirea financiară a lumii, fără precedent în istoria lumii, care a determinat ”unirea” băncilor, ceea ce-mi spune apropierea vremii când puterea financiară a lumii va sta la discreţia unei singure persoane. Interesant şi nu întâmplător că paralel cu nenorocirea financiară se intensifică folosirea cip-ului, tehnologia căruia va fi folosită de Fiara care se va ridica din pământ şi va face  ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte, şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei.. (Apocalipsa 13:15-18). „Dacă se închină cineva fiarei şi icoanei ei, şi primeşte semnul ei pe frunte sau pe mână, va bea şi el din vinul mâniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mâniei Lui; şi va fi chinuit în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.  (Apocalipsa 14: 9-11).  

 

Fannie Mae şi Fredie Mac

 

 Giganţii centrali ai căderii financiare americane, Fannie Mae şi Fredie Mac au fost bănci de mortgage create de guvernul american pentru împlinirea visului american: fiecare familie să-şi aibă propria casă.

Marea depresiune din perioada 1929-1933 a izbucnit în marţea neagră din 29 octombrie 1929 cu prăbuşirea bursei de acţiuni (principala sursă financiară a industriei de atunci). Nivelul comerţului mondial a scăzut rapid, buzunarele celor bogaţi şi acelor săraci s-au golit, industria a intrat în criză, construcţiile s-au oprit. A doua cauză al America’s Great Depression a fost încetinirea de către ţările industrializate a importurilor, fiind mai mari decât exporturile. A treia cauză a fost creşterea taxelor. Profitând de colapsul economic, în acea vreme s-a ridicat un Hitler, Stalin şi Mussolini care au pregătit condiţiile declanşării celui de-al doilea război mondial.

În planul de refacere economică, New Deal, al preşedintelui Roosevelt, în 1938, guvernul american a înfiinţat Federal National Mortgage Association, Fannie Mae, ca să refacă economia americană dând posibilitate americanilor să ia împrumuturi de la guvern cu scopul de a-şi construi case pentru familiile lor. Fannie Mae făcea contracte de mortgage cu familiile americane. Presiunile create de războiul din Vietnam, a determinat ca preşedintele Lyndon B. Johnson să creeze banca Freddie Mac care să vândă loan-urile de mortgage ale lui Fannie Mae pentru a forma profit.

Se estimează că Fannie Mae a ajutat peste 55 milioane de familii americane să-şi împlinească visul american („American Dream”) de a deveni stăpânul unei case.

În 2003 Fannie şi Freddie au fost găsite cu o eroare financiară de 4,5 miliarde dolari. Cum în America se pierduse sentimentul responsabilităţii umane şi a fricii de Dumnezeu pierderea a fost trecută cu vederea în speranţa recuperării. În anii 2007-2008 Fannie şi Freddie au pierdut 11 miliarde dolari.  Duminică, 7 septembrie 2008 a avut loc cea mai amplă intervenţie guvernamentală asupra sectorului de morgtgage, din istorie, naţionalizând Fannie Mae şi Freddie Mac. 

 

American International Group

 

 American Inernational Group (AIG), încorporată în 1967, fostă companie de asigurări ale averilor de toate categoriile (pământuri, case, mobiliere, maşini, avioane, etc), asigurări de viaţă, asigurări de pensionare, a ajuns în pragul falimentului cu peste o mie de miliarde dolari în întreaga lume, operând în peste 130 de ţări. Marţi, Septembrie 16, 2008, Banca Federală Americană (FED) a oprit prăbuşirea AIG, acordându-i un împrumut de 85 miliarde dolari, în schimbul a 80 la sută din pachetul de acţiuni ale firmei. Astfel, luna Septembrie 2008 a devenit luna care a purtat cele mai mari nenorociri financiare ale istoriei lumii.  

 

Comptarea Băncilor

 

 Luni, 15 septembrie 2008, banca americană de investiţii, Lehman Brothers, după 158 ani de existenţă, nevoind nimeni să o cumpere, a declarat faliment.

Luni, 15 septembrie 2008, banca americană de investiţii Merril Lynch după 94 ani de existenţă s-a vândut celei mai mari bănci de retail, Bank of America.

Luni, 22 septembrie 2008, băncile de investiţii Morgan Stanley şi Goldman Sachs s-au retras de pe Wall Street coborând la nivelul de holdinguri bancare independente.

Banca americană Wachovia este în proces de a fi cumpărată de Wells Fargo ori CityGroup.

Luni, 29 septembrie 2008, guvernele din Belgia, Olanda, Luxemburg au pompat 11,2 miliarde euro celei mai mari bănci belgiene, Fortis, ca să o salveze de la faliment.

Luni, 29 septembrie 2008, guvernul britanic a confirmat naţionalizarea băncii ipotecare Braford & Bingley (B&B).

Guvernul Islandei a naţionalizat banca Glitnir.

Banca germană Hypo Real Estate a fost salvată de la faliment de alte bănci germane unite.  

 

Washington Mutual

 

 Cea mai mare bancă de economii şi creditare din SUA, Washington Mutual, fostă pe locul întâi în privinţa cardurilor de credit, cu sediul central în Seattle, Washington, în prima jumătate a lunii septembrie 2008 după 119 ani de existenţă îşi căuta cumpărători. Vestea s-a transmis rapid şi în două săptămâni membrii băncii au retras peste 16,7 miliarde dolari, golind-o.

Vineri, 26 septembrie 2008, guvernul american a închis banca Washington Mutual (WaMu), şi i-a vândut activele băncii JPMorgan Chase. WaMu deţine recordul celui mai mare faliment al unei bănci americane de economii şi creditare.  

 

PLANUL PAULSON şi Datoria SUA

 

 La nenorocirea financiară prezentă, Trezoreria SUA, FED, Congresul American au fost în şedinţe de dimineaţa până seara în a doua jumătate a lunii septembrie 2008, să caute pomparea a 700 miliarde dolari pentru redresarea pieţelor financiare, bani pe care guvernul nu-i are.

Duminică, 28 septembrie 2008, datoria Naţională a Statelor Unite ale Americii era de 9,6 mii de miliarde dolari.

Vineri, 3 octombrie 2008, a avut loc cea mai mare intervenţie guvernamentală de susţinere a sectorului bancar prin aprobarea proiectului intitulat oficial ”Legea pentru stabilizarea economică de urgenţă din 2008”, sau mai pe scurt şi mai direct PLANUL PAULSON  (Henry Palson este Secretarul Trezoreriei SUA).

Planul Paulson a făcut ca duminică, 5 octombrie 2008, US National Dept Clock să înregistreze o datorie de 10,157 mii de miliarde dolari.

Conform relatărilor Treazoreriei americane, publicate de Washington Post, guvernele străine şi investitorii străini deţin 47 la sută din datorie. Cine sunt aceştia? Pe primele locuri sunt ESTICII: Japonia (600 miliarde), China (400 miliarde), Marea Britanie (250 miliarde), Arabia Saudită (123 miliarde). 

 

Cipul pe driver license şi paşapoarte

 

 Urmăresc cel puţin două companii specializate în cercetarea tehnologiei RFID (Radio Frequency IDentification), cuvânt bine cunoscut nouă românilor ca simplu, ”cip”, sau Scriptura îl numeşte ”semn” pe frunte sau pe mână. 

Compania  Somark Innovation din Saint Louis a testat cu succes o cerneală biocompatibilă a cărei informaţii pot fi citite chiar prin părul animalelor. Tehnologia pasivă RFID este folosită să identifice şi să ţină recordul animalelor, dar în viitor va putea fi folosită uşor la identificarea persoanelor prin aplicare ştampilei pe pielea umană. 

A doua companie, Zebra Technologies a lansat pe piaţă etichete cu cerneală care conţin componente electronice de conectare în sistem wireless. Imprimarea pe etichetă este la un pas de la imprimarea pe piele. Noile investiţii ale Zebra Technologies sunt finanţate prin banca JPMorgan.           

În a doua jumătate a lunii septembrie 2008, la Praga, s-a ajuns la un consens de aprobare a paşapoartelor Uniunii Europene cu cip numite ePassports, standardizând sistemul de identificare.

Începând din luna septembrie 2008, statul New York lansează cetăţenilor americani şi rezidenţilor statului NY, driver license cu RFID, numit Enhanced Drive License (EDL). Sistemul EDL va fi aplicat şi pentru identificări de călătorie în Canada, Mexic, Caribbean şi Bermuda. Dezvoltarea rapidă a tehnologiei RFID, şi posibilitatea de aplicare pe pielea umană (şi nu implantat), alături de nenorocirea financiară mă justifică să declar: "Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheaţi!”  (Marcu 13:37)  (va urma)