"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Summitul primelor 20 puteri economice ale lumii a avut loc la Hamburg, Germania, în zilele de 7-8 iulie 2017. Cu mare greutate s-a încheiat cu un comunicat chiar dacă SUA s-a retras din Acordul de la Paris privind lupta în care s-a angajat prin administrația Obama, referitor la acțiuni de încetinire ale încălzirii globale. În final, comunicatul summitului a fost comunicatul G-20 și nu G-19. Comunicatul nu este un acord, ci o informare publică cu privire la cele discutate. În comunicatul G-20 se menționează că SUA, referitor la încălzirea globală și-a exprimat din nou, planul de găsirea unor soluții ”curate și eficiente” de folosire a combustibililor fosili. Nu s-a ajuns la un acord comun, în privința globalizării, nici între cancelarul Germaniei Angela Merkel și președintele Chinei Xi Jinping, găsirea și exprimarea soluțiilor eficiente rămânând o temă de casă.

 

Întâlnirea Trump - Putin a fost programată pentru 30 minute și a durat de trei ori mai mult. Încă nu se știe prea multe ce au discutat cei doi. Secretarul de Stat American, Rex Tillerson, prezent a întâlnire, a declarat: "Au avut o discuție robustă și lungă … Președintele Trump l-a întrebat pe președintele Putin în repetate rânduri despre implicarea rusă în alegerile americane din 2016, Președintele Putin a negat o astfel de implicare, la fel cum cred că a făcut și în trecut".

Ca și o provocare discuțiile Trump - Putin au dus și la ideia formării unei "unități impenetrabile de securitate informatică" cu scopul asigurării integrității informatice la alegeri. Senatorul John McCain, fostul candidat la președinția americană, în prezent șeful Comisiei pentru Servicii Armate a Senatului, ca și alții de fapt au râs spunând: "Sunt sigur că Putin ar putea fi de mare ajutor, în domeniul securității informatice, de vreme ce ar fi responsabil cu hacking-ul”.

Trump - Putin au semnat un acord privind un armistițiu în sud-vestul Siriei. Acordul americano-rus cu privire la încetarea focului pentru sud-vestul Siriei a intrat în vigoare duminică, 9 iulie 2017. Aceasta este o nouă încercare internațională de a opri războiul care durează de șase ani în Siria. Desigur că e drum lung până la oprirea războiului sirian.

SUMMITUL RUSIA - CHINA

La Summitul G-20, nu am auzit prea multe despre poziția Rusiei și a Chinei față de celelalte puteri. Înainte de summitul G-20, în 3-4 iulie 2017, la Moscova, a avut loc un alt summit, dar, numai între Rusia și China, ocazie cu care s-au semnat documente focalizate pe parteneriatul general și cooperare strategică, demonstrând din nou aprofundarea relațiilor chino-rusești. Oare în acea oră și jumătate de discutat cu Trump, chiar să nu se fi atins discuția despre aceste documente, care nu sunt favorabile Americii?

Iată, pe scurt, câteva evenimente, recente, de consolidarea legăturilor militare ale împăraților Răsăritului (China și Rusia):

La 7 iunie 2017, ministrul chinez al Apărării, Chang Wanquan, s-a întâlnit cu omologul său rus, Serghei Shoigu, în capitala Kazahstanului Astana în timpul summit-ului Organizației de Cooperare din Shanghai. Potrivit Agenției rusești de știri TASS, Shoigu a sugerat întocmirea și semnarea foii de parcurs pentru cooperarea militară între cele două țări.

Joi, 29 iunie 2017, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din China, Wu Qian, a confirmat că Chang Wanquan a semnat foaia de parcurs în cadrul întâlnirii cu Shoigu. El a prezentat pe scurt foaia de parcurs și planul strategic de viitor: Foaia de parcurs prevede strategia și planul general de nivel înalt pentru cooperarea militară dintre China și Rusia în perioada 2017-2020; Afișează încrederea reciprocă la nivel înalt și cooperarea strategică; Este favorabil pentru ambele părți ca să facă față unor noi amenințări și provocări în domeniul securității și să protejeze împreună pacea și stabilitatea la nivel regional.

Vicepremierii Rusiei și Chinei au convenit asupra "unei mai bune cooperări între nord-estul Chinei, Orientul Îndepărtat al Rusiei și regiunea Baikal".

Președintele Chinei, Xi Jinping, s-a întâlnit cu președintele rus, Vladimir Putin, la Moscova, în perioada 3-4 iulie 2017, declarând presei ruse că relațiile dintre cele două țări se află în prezent la "cel mai bun moment din istorie". Președintele chinez a mai spus că Rusia și China sunt "partenerii strategici cei mai de încredere ai celuilalt".

"Relațiile dintre China și Rusia par a fi netede acum, dar relațiile dintre cei doi vecini puternici au avut o istorie îndelungată, ca o relație de șobolani", a declarat Ja Ian Chong, profesor asociat la Universitatea Națională din Singapore, adăugând că aceste schimbări se pare a fi prea bruște și dramatice.

China și Rusia au emis, de asemenea, o declarație comună prin care solicită întreruperea programului de testare a rachetelor din Coreea de Nord și că SUA și Coreea de Sud ar trebui să înceteze exerciții militare comune.

FOAIA DE PARCURS RUSIA – INDIA

Doar două săptămâni după ce China și Rusia au semnat foaia de parcurs militară, Rusia a semnat o altă foaie de parcurs militară cu India, pe fondul înrăutățirii tensiunii dintre China și India de-a lungul frontierei.

În ceea ce privește foaia de parcurs militară dintre Rusia și India, Shoigu a declarat că ambele țări "sunt hotărâte să continue dezvoltarea cooperării pentru a spori pregătirea militară a forțelor armate ale ambelor țări", potrivit lui TASS.

CALEA ÎMPĂRAȚILOR

Un fond de investiții de 10 miliarde dolari a fost anunțat pentru proiectele de infrastructură transfrontaliere legate de "One Belt, One Road" și Uniunea Economică Eurasiatică.

În urma acordului ruso-chinez de marți, 4 iulie 2017, se așteaptă ca fondurile din Fondul de Cooperare RMB Rusia-China să fie investite în proiecte de infrastructură legate de inițiativa Chinei "One Belt, One Road" (OBOR) și Uniunea Economică Eurasiană un bloc comercial susținut de Putin. Mass-media de stat rusească a declarat că fondul de investiții a fost un acord între fondul de investiții suverane al Fondului rus de investiții directe și Banca de Dezvoltare a Chinei.

ÎMPĂRAȚII RĂSĂRITULUI - ESTICII

Doresc să atrag atenția la două evenimente cu semnificații escatologice: consolidarea relațiilor împăraților Răsăritului (China - India - Rusia) și dezvoltarea infrastructurii în aceste țări.

Napoleon III a comparat China cu un gigant care doarme şi a tras următorul semnal de alarmă: „Când China se trezeşte, va cutremura lumea”. După o lungă hibernare, China cu aproape 1,4 miliarde de oameni de peste 4 ori mai mulți ca și în Statele Unite ale Americii, se ridică peste noapte. Alături de China se ridică din obscuritate, India, precum şi alte ţări din Răsărit.

Se spune că secolul XIX a fost secolul Marii Britanii, secolul XX a fost secolul Americii şi că secolul XXI este secolul Răsăritului. Oare de ce nu s-au făcut extrapolări mai departe de secolul XXI? Pentru că nu e cazul.

În prezentarea semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor de direcţionare spre vremurile şi soroacele sfârşitului, spre ziua şi ceasul pe care nu-L ştie nimeni ci numai Tatăl, direcţii captate în acrostihul SEMNE: Seminţiile lui Israel + Erezii + Muntele Templului + Nenorociri + Esticii (Împăraţii Răsăritului), în baza informațiilor de mai sus revin la ESTICI.

La această rubrică de aproape 10 ani am scris și scriu ori de câte ori apare o noutate legată de Împăraţii Răsăritului, încă de vremea când erau neglijaţi în circuitul economic mondial. Urmăresc evoluţia ţărilor din partea de Răsărit, şi special a Chinei doar pentru că aşa cum am afirmat de multe ori, la această rubrică, împăraţii Răsăritului trebuie să se ridice la nivel de supremaţie, pentru a putea uşor convoca împăraţii lumii pentru lupta de la Armaghedon, amintită de apostolul Ioan în Apocalipsa. Apostolul Ioan prezintă începând din capitolul 15 cele din urmă şapte urgii ce vor fi vărsate pe pământ, în timpul Necazului Unic din istoria lumii, continuând în capitolul 16, după urgia a şasea, cu un amănunt: Al şaselea a vărsat potirul lui peste râul cel mare, Eufrat. Şi apa lui a secat, ca să fie pregătită calea împăraţilor, care au să vină din Răsărit. (Apocalipsa 16:12).

Las la nivelul cititorului în baza celor scrise să mediteze la cuvintele: calea și Răsărit.

Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).