"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Am scris și altădată că nu vă voi prezenta vremuri din urmă ci SEMNE ale vremurilor din urmă, semne detaliate prin Semințiile lui Israel + Erezii + Muntele Templului + Nenorociri Noi + Esticii (Împărații Răsăritului).

       
Specific din nou că fac deosebirea între evenimente și vremuri, pentru că nu e treaba mea să știu vremurile sau soroacele, dar e bine de știut unde în Scriptură își are locul un anume eveniment cu însemnătate specială, pentru că Sfânta Scriptură este Cartea Vieții și fiind valabilă și azi, e bine să știm ce mesaj ne transmite special pentru zilele ce le trăim, prin evenimente deosebite. Nu pot pretinde că fiecărui eveniment global i-am găsit locul în Scriptură. Spre exemplu, dacă vreți să știți nenorociri care se întâmplă chiar acum, pe glob, mergeți pe romaniantimes.com, în coloana din dreapta click pe - Cele mai citite articole - click pe Semne ale vremurilor din urma - Click pe linkul care spune: Nenorocirile din aceasta secunda și le veți afla. Acestea sunt evenimente și nu sunt vremuri, dar sunt semne, indicatoare spre vremurile din urmă.

Așa cum am mai menționat când prezint SEMNE ale vremurilor din urmă reliefate în evenimente actuale, este extrem de important să scot în evidență evenimente specifice și unice, care se deosebesc de evenimente similare, petrecute în istorie. Pentru luna martie 2023, vreau să scot în evidență din grupul de Nenorociri Noi, ciclonul Freddy.  

Ciclon nemaiîntâlnit în istoria recordurilor meteorologice înregistrate

Ciclonul Freddy, care a lovit sud-estul Africii în lunile februarie martie 2023 a doborât câteva recorduri meteorologice înregistrate. A fost cel mai lung ciclon înregistrat vreodată – cu o durată de cel puțin 36 de zile. Freddy a doborât un record pentru „energia ciclonului acumulată din toate timpurile (ACE), o măsură a puterii furtunii în timp, pentru emisfera sudică, precum și la nivel global. A fost primul ciclon tropical din acea emisferă care a avut patru „runde separate de intensificare rapidă”. „Nici un alt ciclon tropical observat în această parte a lumii nu a urmat o astfel de cale peste Oceanul Indian în ultimele două decenii”, a spus NOAA.
     
Serviciul Național de Date și Informații din Sateliți de Mediu al NOAA a declarat că ciclonul este unic fiind „echivalent cu un uragan de Categoria 5 din Atlantic”. A fost neobișnuit pentru traiectoria sa în buclă, cât de departe a parcurs - aproape 5.000 de mile - precum și cât de des s-a disipat și apoi s-a reîntărit, la începutul lunii martie lovind din nou regiunea. Când a lovit a doua oară pământul Mozambic [pe 12 martie 2023] a venit cu viteze ale vântului de până la 150 km/h [93 mph] și, de asemenea, rafale de până la 213 km/h [132 mph].

Ciclonul s-a format în largul coastei Australiei la începutul lunii februarie și apoi a traversat sudul Oceanului Indian, ajungând pe insula Madagascar, înainte de a se muta spre vest în Mozambic la sfârșitul lunii februarie. Apoi a făcut o buclă, lovind din nou Mozambicul și apoi izbindu-l pe Malawi a declarat stare de dezastru.
Pentru a ajuta la situația actuală după Freddy, guvernul Mozambicului a alocat fonduri de 4 milioane de dolari pentru a începe reconstrucția. Malawi, în care a plouat în șase zile cât în șase luni,  a alocat 3 milioane de dolari pentru reconstrucție și a cerut, de asemenea, mai mult ajutor internațional. Organizația Națiunilor Unite a eliberat 10 milioane de dolari în fonduri de urgență.

Al Treilea Templu în atenția premierului Netanyahu

Recentele crize politice din Israel au început în 2018, prin încercările nereușite de a forma un guvern de coaliție, având loc mai multe alegeri anticipate. Alegerile din 2021 au fost primele care au rezultat formarea unui guvern, cu o majoritate la limită (61 la 59 din totalul de 120 de locuri), care s-a prăbușit în iunie 2022 după demisia unuia din cei 61. Ultimele alegeri anticipate au dus la formarea unei coaliții de dreapta condusă de fostul prim-ministru Benjamin Netanyahu, care a format un nou guvern pe 29 decembrie 2022.
    
Încă de la începutul anului 2023, la 4 ianuarie 2023, noul ministru al justiției Yariv Levin a anunțat planurile de reformă asupra justiției țării, incluzând limitarea puterii Curții Supreme și a consilierilor legali ai guvernului, și garantarea coaliției de guvernare a unei majorități în comitetul care învestește judecătorii. Astfel guvernul și-a anunțat planul de a-și acorda puteri mari de a alege judecătorii țării, de a adopta legi pe care Curtea Supremă nu le poate anula. Planifică să adopte legi care să acorde prioritate religiei și naționalismului. Și acestea sunt legi despre care instanța ar putea spune că încalcă drepturile fundamentale și, de aceea, guvernul vrea să limiteze instanțele. De 11 săptămâni protestatarii au fost în stradă o dată sau de două ori pe săptămână, în număr masiv.
    
Nu mă voi ocupa de protestele din Israel ci de ceva specific pentru vremurile din urmă, poziția actualului guvern israelian în vederea construirii Celui de-al Treilea Templu.
    
„Adevărul este”, a spus premierul Nethanyahu „un templu evreiesc obișnuia să stea chiar acolo unde se află acum piața moscheii Al Aqsa. Chiar și arheologii musulmani au raportat existența acesteia.”

Pe de altă parte  liderul Yisrael Beiteinu, Avigdor Lieberman, la data de 5 martie 2023, l-a atacat, direct, în plin Knesset pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, avertizându-l că ar „conduce statul Israel la distrugerea celui de-al treilea templu”. E o remarcă interesantă care trebuie explicată.

Distrugerea Templului este un termen care se referă la două evenimente istorice din istoria evreilor în care de fiecare dată când Templul a fost distrus, evreii au fost alungați din țara lor. Primul Templu (Templul lui Solomon) a fost distrus în anul 586 B.C. de regele Babilonului, Nebucadnețar, în timp ce al doilea Templu (Templul lui Irod) a fost distrus de romani în anul 70 A.D. Așa cum aflăm din Sfintele Scripturi, după distrugerea Primului Templu, evreii au fost exilați în Babilon. Istoria ne stă martoră că după distrugerea celui de-al Doilea Templu, au încetat jertfele, lucrarea preoților iar evreii au fost împrăștiați, în toată lumea.

Unii lideri evrei, bazați pe evenimentele istorice reale, consideră că al Treilea Templu nu va fi spre binele evreilor ci va fi un pericol care va duce la reîmprăștierea lor. Trebuie avut în vedere că la ora actuală, Israelul este într-o perioadă de împietrire și nu vor să-l recunoască pe Isus din Nazaret ca Domn și Mântuitor, cel care are un plan special cu Israel.

Sunt unii predicatori, care și azi încă susțin că Cel de-al Treilea Templu nu se va construi de evrei pe Muntele Templului și că se va pogorî din cer. Conform relatărilor bătrânului Ioan apostolul, în vremurile din urmă va fi un Templu construit de oameni, menționat în Apocalipsa 11 (mi s-a dat o trestie asemenea unei prăjini şi mi s-a zis: “Scoală-te şi măsoară Templul lui Dumnezeu, altarul şi pe cei ce se închină în el. (Apoc. 11.1) și va fi un Templu ceresc. (am văzut deschizându-se în cer Templul cortului mărturiei.)(Apoc. 15:5)

A doua mărturie al existenței unui Templu construit de evrei este conținută în însăși cuvintele Domnului Isus, care le vorbea evreilor spunând: …veți vedea “urâciunea pustiirii”, despre care a vorbit prorocul Daniel, “așezată în Locul Sfânt” - cine citește să înțeleagă! – (Mat. 24:15) Verbul „veți vedea” este la viitor în toate traducerile Scripturii și face o delimitare precisă pentru vremurile din urmă. Versetul Matei 24:15 nu s-a împlinit încă. Mulți cercetători moderni consideră că acest verset face parte din ceea ce ei numesc „vaticinium ex eventu” (profeții după eveniment) făcând referire la Antioh IV Epifanes, un rege grec al Imperiului Seleucid (312 – 63 B.C.), fiu al regelui Antioh III cel Mare, a ocupat Ierusalimul, i-a schimbat numele în Antiohia, a jefuit tezaurul Templului și a transformat sanctuarul iudaic într-un templu al lui Zeus, impunând divinitatea grecească ca dumnezeu al evreilor. În cadrul ritualului păgân introdus în templu au început să se aducă și jertfe de porci, animale care erau considerate impure de către religia evreilor.

Da, evreii de astăzi vor construi un Templu. Când, în 2013, am fost la Institutul Templului, în Ierusalim, ghidul ne-a spus: „Totul e pregătit pentru al Treilea Templu, ca și structură și echipamente de dotare, inclusiv hainele slujitorilor templului. Când veți auzi că un anume guvern al Israelului se preocupă de construirea lui, să știți că se va întâmpla.” (VA URMA)

”Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).