"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

SEMNE ale vremurilor care sunt indicatoare de apropiere a Zilei celei Mari a Domnului, şi aşa cum ştiţi, le-am concentrat în cinci direcţii definite de acrostihul SEMNE fiind Seminţiile lui Israel, Erezii, Muntele Templului, Nenorociri şi Esticii.

Nenorciri provocate de criza financiară, nenorociri provocate de secetă şi erezia imamului sunt temele articolului prezent.

Aşa cum am mai scris criza financiară a secolului XXI a fost cauzată de încălcarea unor principii fundamentale găsite în Cartea Vieţii, Sfânta Scriptură printre care amintesc două fundamentale: ”O moştenire repede câştigată la început nu va fi binecuvântată la sfârşit” (Proverbe 20:21) şi al doilea principie este exprimat de versetul din Luca 14:28: cineva dacă vrea să zidească un turn, nu stă mai întâi să-şi facă socoteala cheltuielilor, ca să vadă dacă are cu ce să-l sfârşească?

 

 

Împrumuturi fără a putea fi onorate de clienţii privaţi şi de companii au dus la colapsul băncilor. Desigur că marea greşeală erau şi legile guvernamentale, care au înlesnit aceste împrumuturi.

CRIZA ECONOMICĂ NE ATACĂ PENSIILE

Referitor la articolul ”Criza economică ne atacă pensile” apărut în ediţia din iunie 2012 vin cu câteva completări şi totodată vreau să răspund public la întrebări puse de cititorii articolului. Pentru cei ce doriţi puteţi citi articolul pe romaniantimes.com – Ediţii Anterioare – Iunie 2012 – Pagina 5.

Articolul a scos în evidenţă, că începând din 1935, când s-a lansat serviciul de Social Security, până în zilele noastre, suma promisă la ieşirea la pensie, era asigurată. Aşa cum scriam a apărut un avertizment oficial, care spune pe documnetele personale primite de la Social Security Administration că dacă nu se face ceva pe linia recuperării banilor reţinnuţi de la lucrători în fiecare an, în  2033 se va primi doar 75 la sută din cât s-a promis. Fiecare ne putem crea un cont de access personal la dosarul nostru de Asigurare Socială. Personal, după 22 de ani în America, dacă merg cel puţin în acelşi ritm, aş putea ajunge aproape la limita maximă a beneficiului, dacă lucrez până la vârsta de 70 de ani. Şi pentru că am fost provocat, conform celor scrise în dosarul meu, dacă ies peste 3 ani, adică la 62 de ani voi primi 1066 pe lună, la 66 voi primi 1624. Fiecare vă puteţi verifica aceste beneficii. Dacă aveţi probleme cum să accesaţi dosarul dumneavoastră, trimiteţi-mi un email şi vă trimit pas cu pas felul de a vă deschide contul. Situaţiile sunt foarte deiferite, de la caz la caz şi cel mai bine este ca fiecare să-şi caute singur la ce se poate aştepta.

Un alt lucru am specificat în articol este că suma maximă care un fost lucrător din America o poate primi în 2012, de la Planul de Social Security, fiind la vârsta de pensionare, nu este mai mare  de 2515 dolari. Şi m-am referit la o comparaţie cu Europa şi specific România, arătând că aceste beneficii nu pot să fie la cheremul guvernanţilor şi particular a magistraţilor.

Ce este de reţinut este că aceste beneficii de la planul de securitate socială, sunt extrem de mici în raport cu cheltuielile de existenţă. Ca să trăieşti decent în America, la vârsta pensionării, trebuie să ai casa plătită, maşina plătită şi să ai posibilitatea unui venit pe lângă beneficiul de la Social Security Administration.

Desigur că s-ar putea scrie multe despre beneficiul de la Securitatea Socială a SUA cât şi sursele financiare posibile la pensie, şi provoc cititorii, care aveţi experienţă, şi vreţi să le împărtăşiţi cu cititorii publicaţiei Romanian Times, să ne scrieţi. Putem să păstrăm numele dumneavaostră anonim, sau putem să-l publicăm, chiar cu opţiunea ca să vă caute cei interesaţi în acest subiect.

ŞOMAJUL AMERICAN

La începutul lunii iulie 2012, declaraţiie oficiale, se lansau cu o rată de şomaj neschimbată, la nivel de SUA.

Revista virtuală NewsMax mi-a trimis un articol care scria că de fapt rata şomajului la sfârşitul lunii iunie 2012, în America este 22.3 la sută. În cei 8.2 la sută nu sunt incluşi lucrătorii care fiind descurajaţi nu mai caută de lucru şi care nu mai beneficiază de ajutor de şomaj. La fel în această categorie nu sunt incluşi lucrătorii care lucrează temporar sau nu lucrează cu normă întreagă. Şi aceste două categorii nu beneficiază de ajutor de şomaj.

Situaţia dramatică a lipsei locurilor de muncă, în America, determină pe mulţi Americani să facă comparaţie între zilele ce le trăim şi zilele trăită în Marea Depresiune.

NENOROCIREA SECETEI

La începutul lunii iulie 2012, în timp ce unele zone ale SUA au fost afectate de inundaţii, furtuni cu pagube enorme, 1000 de judeţe din 26 state ale SUA au fost afectate de o secetă catastrofală care nu s-a mai înregistrat din anul 1930. Seceta, împreună cu căldură extremă, a determinat USDA să declare aceste teritorii cea mai mare zonă de dezastru natural din istoria Americii. Aproximativ 56 la sută din teritoriul american se confruntă cu condiţii de secetă, care este cel mai mare procent înregistrat în existenţa agenţiei de monitorizare. Seceta şi căldura foarte mare, potrivit organizaţiei NOAA (National Oceanic si Atmospheric Administration) au un impact negativ asupra agriculturii şi a tuturor activităţilor ce se desfăşoară în aer liber. Condiţiile meteorologice extreme a afectat activităţile de vânătoare, pescuit. Nu numai că victimele s-au împuţinat, dar şi vânaătoarea şi pescuitul în general sunt mai dificile pe căldură mare.

Preţul porumbului a ajuns la nivel record de stat se confruntă cu anul cel mai uscat al saselea record.

Impactul creşterii preţurilor este deja resimţit de industria creşterii animalelor, unul dintre cei mai mari utilizatori de porumb. Desigur că se va vedea în magazinele de desfacere a produselor din carne, care nicidecum nu scad ci cresc.

La data când scriu articolul, 17 iulie 2012, raportul  Departamentului american al Agriculturii arată că doar 31 la sută din recolta de porumb este în condiţii normale, şi acest procent este în scădere. Cu o săptămână în acelaşi departament estima 40 la sută a culturilor de porumb ca fiind în condiţii optime.

EREZIA CELUI DE-AL 12-LEA IMAM

În  multe rânduri, Ahmed Ahmadinejad, preşedintele Iranului a declarat ”Allah” îl călăuzeşte să pregătească venirea glorioasă a noului urmaş al lui Mahomed (Imam Mahdi ori shia islam).

Se spune că din 941 AD nu a mai apărut un preot musulman (imam) trimis în locul lui Mahomed. Al 12-lea imam a dispărut în 941 AD ca şi copil, iar musulmanii şiiţi îl aşteaptă să reapară. Când el va reveni musulmanii cred că el va domni peste întreg pământul timp de şapte ani, înainte ca să aibă loc Ultima Judecată şi Sfârşitul lumii.

Desigur că este o imitaţie a Scripturii aspectul mesianic al celui de al 12-lea imam, cunoscut şi ca “Mahdi”. Conform islamului,  “venirea lui va fi precedată de un haos cosmic, de război, de ciume şi de mari vărsări de sânge. După această confruntare generală între bine şi rău, Mahdi va conduce lumea într-o eră de pace universală. „Promisiunea pe care o proclamă toate religiile divine”, spunea Admandinejad, ori de câte ori avea ocazia “va fi împlinită odată cu apariţia acestei fiinţe desăvârşite, care va fi cel de al 12-lea Imam, moştenitorul tuturor profeţilor. Convingerea lui şi mişcării mesianice islamice “Hojjatieh” este că revenirea celui de al 12-lea imam poate fi grăbită prin provocarea unei atmosfere de haos mondial”.

La începutul lunii iulie 2012, revista virtuală WND a publicat averitizarea Liderului suprem al Iranului, ayatolahul Ali Khamenei, care, pentru prima dată, public, cheamă naţiunea islamă la pregătirea războiului care va preceda sfarsitul lumii. Teologia lui Khamenei susţine că marile razboaie islamice vor începe cu Israelul. După distrugerea Israelului va veni cel de-al 12-lea imam, Mahdi. Războaiele islamice vor inghiţi tot globul, iar o treime din populaţia globului va muri în luptă; o altă treime va fi înfometată, şi va comite fărădelegi trăind în haos. Din nou putem vedea inspiraţii din cartea Apocalipsa.
"Problema venirii Imamului Mahdi este de maximă importanţă şi reapariţia lui a fost clar precizată de religia noastra sfantă a Islamului. Noi trebuie să studiem şi să ne amintim de sfârşitul vremurilor şi de era lui Mahdi. Noi trebuie să ne pregătim pentru venirea lui, căci marele lider va veni", a spus Khamenei.
Khamenei coordonează centre de cercetare şi informare privind venirea lui Mahdi.
"Astăzi avem datoria să ne pregătim pentru venirea lui. Dacă noi suntem soldaţii celui de-al 12-lea imam, atunci trebuie să fim gata de luptă. Sub indrumarea lui Allah şi cu ajutorul său invizibil, vom construi o civilizaţie islamică mândră pe scena mondială. Acesta este destinul nostru", a declarat Khamenei.
Referindu-se la Coran, liderul suprem a spus ca venirea aceasta este promisă de catre Allah. "Va veni o vreme cand toate puterile opresive ale lumii vor fi distruse şi omenirea va fi luminată de epoca Imamului Mahdi".

Închei cu cuvintele Domnului Isus: Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheaţi!” (Marcu 13:37)