"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

În prezentarea semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor de direcţionare spre vremurile şi soroacele sfârşitului lumii, spre ziua şi ceasul pe care nu-l ştie nimeni decât numai Tatăl, direcţii captate în acrostihul SEMNE: Seminţiile lui Israel + Erezii + Muntele Templului + Nenorociri + Esticii (Împăraţii Răsăritului), în acest număr mă voi ocupa de Estici, special de China. Luând ca referinţă, poziţia Israelului pe harta lumii, în partea de răsărit (est) putem spune că se conturează tot mai mult influenţa Împăraţilor Răsăritului, cu adânci semnificaţii escatologice. Apostolul Ioan prezintă în Apocalipsa începând din capitolul 15 cele din urmă şapte urgii ce vor fi vărsate pe pământ continuând în capitolul 16, după urgia a şasea, cu un amănunt: Al şaselea a vărsat potirul lui peste râul cel mare, Eufrat. Şi apa lui a secat, ca să fie pregătită calea împăraţilor, care au să vină din Răsărit. (Apocalipsa 16:12).

Cu o populaţie de peste 1,3 miliarde de locuitori, şi cu toate restricţiile demografice, China are o creşterea anuală de 11 milioane de oameni. China este una din ţările estice cu o dezvoltare social politică şi economică fără precedent şi cu o influenţă crescândă pe tot globul.

 

INFLUENȚA MONETARĂ CHINEZĂ

Moneda Chinei, yanul, a atins un nivel record în raport cu dolarul american, la începutul lunii octombrie 2012, analiştii punând-o pe seama unui răspuns la presiunea politică americană de pretindere a subevaluării yanului.

Rata de schimb valutar a Chinei este o sursă îndelungată de frecuşuri cu Statele Unite, care constată că Beijingul subevaluaează yuanul în mod artificial pentru a stimula exporturile. China susține, însă, că se îndreaptă spre o mai mare flexibilitate, de la începutul anului 2012 permițând  folosirea yuanului față de dolar într-o scară mai mare.

Finalizez articolul de față în timpul celui de-al doilea interviu al candidaților americani la prezidențiale. Mitt Romney a declarat, marți seara, 16 octombrie 2012, că imediat după ce va fi ales va declara oficial China un manipulator de monedă. China trebuie obligată să acționeze conform unor reguli clare şi stabile. Nu poate să facă ce vrea şi cum vrea. China fiind unul din subiectele campaniei prezidențiale americane, adesea a fost adusă în discuție aprinsă, de candidatul republican. "Preşedintele actual a avut şansa ca an după an să declare China, ca fiind un manipulator de monedă, dar el nu a făcut acest lucru", a declarat Romney despre preşedintele SUA, Barack Obama. Preşedintele Obama ne fiind pe fază cu China, a cam scăpat-o printre degete.

Conducerea de la Bejing, nu se lasă intimidată de America şi a declarat în luna septembrie 2012 că nu vor mai cumpăra ţiţei pe dolari americani, ci vor folosi moneda naţională, yuanul. China importă cel mai mult petrol al lumii (un million de barili în fiecare zi, în comparaţie cu 850 mii de barili cât import SUA) şi renunțarea la dolar va lovi foarte puternic economia americană. China nefiind un stat producător de petrol este extrem de interesată să cumpere petrol de oriunde şi în condiții cât mai convenabile. La începutul lunii septembrie 2012 China a semant un contract comercial cu Rusia, Putin convenind să vândă petrol chinezilor, în orice cantităţi ar dori aceasta.

"Cea mai importantă zi din istoria dolarului, de la începutul existenţei sale, a fost cea de joi, 6 septembrie 2012. În acea zi, a avut loc un eveniment care poate afecta viaţa, familia şi căminul oricăruia dintre noi mai mult decât vă puteţi imagina. Aşadar, China a făcut anunţul oficial. După cum au declarat, sistemul lor bancar este pregătit, toate sistemele de comunicare sunt pregătite, toate sistemele de transfer sunt pregătite şi, începând cu acea zi de joi, 6 septembrie, 2012 orice naţiune din lume care îşi doreşte, din acest moment, să vândă, să cumpere ori să comercializeze petrol, poate să o facă folosind moneda chineză, iar nu dolarul american", a declarat Lindsey Williams, unul din cei mai proeminenți oameni de afaceri în domeniul petrolifer. "Aceste lucruri nu s-au mai întâmplat niciodată în istoria petrolului brut, niciodată, de când petrolul brut a devenit forţa motoare din spatele întregii economii americane. Și de fapt totul, în vieţile noastre, se învârte în jurul petrolului brut. Şi, întrucât petrolul brut a devenit forţa motoare din spatele economiei americane absolut niciodată nu a fost petrolul brut vândut, cumpărat, comercializat, în oricare din ţările din lume, fără folosirea dolarului american". Că "pericolul" chinezesc este cât se poate de real o confirmă chiar Rusia. " Rusia a anunţat că începând din 11 septembrie, 2012 va asigura Chinei tot petrolul brut de care are nevoie, indiferent despre ce cantităţi este vorba... nu există limite. Iar Rusia nu va vinde sau comercializa acest petrol către China, folosind dolarul american", a mai precizat Lindsey.

INFLUENȚA ECONOMICĂ ȘI MILITARĂ A CHINEI

China a devenit a doua putere economică a lumii. După 30 de ani de creştere spectaculoasă, oficialii de la Beijing se pot lăuda că i-au depăşit pe japonezi. Şi lucrurile nu se opresc aici. Experţii spun că Statele Unite vor pierde primul loc în defavoarea Chinei în următorii 10 – 20 de ani.

Mai mult de cât supremaţie economică mondială, China a devenit deja a treia putere nucleară din lume, decalajul faţă de Rusia şi SUA nu este atât de mare cât se consideră. Această concluzie este cuprinsă în raportul unor experţi ruşi, prezentat la Moscova, în septembrie 2012. China este singura din cele cinci mari puteri nucleare care nu dezvăluie informaţii oficiale în legătură cu componenţa şi numărul forţelor sale nucleare, a menţionat expertul Vladimir Dvorkin, unul dintre autorii raportului de la Moscova.

„Programul nuclear al Iranului depăşeşte după gradul de secretizare programele similare ale altor ţări. China ascunde o mare parte din armele sale nucleare”.

Nici SUA și nici Rusia nu publică toate informațiile din domeniul nuclear, dar Beijingul susţine că arsenalul său nuclear nu este mare şi nu poate fi comparat cu cele ale SUA sau Rusiei. Însă, potrivit serviciilor de informaţii, la sfârşitul anului 2011, China a prelucrat 40 de tone de uraniu şi aproximativ 10 tone de plutoniu, ceea ce i-ar permite să creeze 1800 de focoase nucleare. Acest lucru i-a dat motive lui Vladimir Dvorkin, care coordona înainte în Ministerul rus al Apărării, problemele legate de armele nucleare strategice, să afirme: „China deţine de 2-3 ori mai multe focoase nucleare decât consideră comunitatea de experţi. Estimările existente, între altele făcute de Institutul de Studii Strategice din Suedia, sunt oarecum subevaluate în comparaţie cu ce deţine China în realitate”.

Experţii au mai menţionat că statul chinez folosește sume enorme din buget, pentru perfecţionarea continuă a caracteristicile rachetelor strategice, rachetelor cu rază medie de acţiune şi ale rachetelor operativo-tactice. Rachetele cu rază medie de acțiune și rachetele operative-tactice se știe că sunt dotate cu focoase nucleare, fabricate în China. Concluzia experților dă de gândit specialiștilor în domeniul militar. Iată ce a declarat expertul militar Vasili Kaşin la Vocea Rusiei. „China a elaborat armament nuclear tactic în perioada confruntării cu URSS. Însă nu există date că acesta ar fi fost lansat în serie”.

Modernizarea rapidă şi sporirea potenţialului de rachete nucleare au în China, în primul rând, un caracter legat de statut. Însă, potrivit experţilor, nu trebuie subevaluat pericolul nuclear din partea Chinei. Ambiţiile globale ale Beijingului sunt atestate de expediţia Forţelor Navale ale Chinei în oceanul mondial, de asemenea, de căutarea unor locuri pentru baze militare în zone îndepărtate, între altele în Oceanul Indian. Se poate vedea, în acest sens, conflictul oceanic cu Japonia și SUA din luna octombrie 2012. De aceea, în condiţiile unor noi iniţiative cu privire la limitarea sau reducerea armelor nucleare, SUA şi Rusia trebuie să ţină cont de „factorul chinez”.


China, pe zi ce trece atinge domenii de influență, tot mai sensibile, la nivel global. Influența ei globală va putea fi folosită, la adunarea împăraților pământului în jurul Bejingului și de-acolo din Răsărit să acționeze așa cum a scris bătrânul Ioan în Apocalipsa:
Apoi am văzut ieşind din gura balaurului şi din gura fiarei, şi din gura prorocului mincinos trei duhuri necurate, care semănau cu nişte broaşte. Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite şi care se duc la împăraţii pământului întreg, ca să-i strângă pentru războiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic. –„Iată, Eu vin ca un hoţ. Ferice de cel ce veghează şi îşi păzeşte hainele, ca să nu umble gol şi să i se vadă ruşinea! ” – Duhurile cele rele i-au strâns în locul care pe evreieşte se cheamă Armaghedon. (Apocalipsa 16:13-16)