"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Sunt cel puţin cinci direcţii ale semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor de direcţionare spre vremurile şi soroacele din urmă, spre ziua şi ceasul pe care-L ştie numai Tatăl, direcţii captate în acrostihul SEMNE: Seminţiile lui Israel + Erezii + Muntele Templului + Nenorociri + Esticii (Împăraţii Răsăritului).

În această ediție voi atinge din nou Muntele Templului, cu referință la evenimente actuale. Este intersant că acest articol îl scriu în același timp, când în programul de citire a Scripturii pentru un an, mă gasesc în cartea Exodul, unde Domnuezeu îi spune lui Moise detalii de facerea Cortului Întâlnirii, a ceremoniilor și îmbrăcămintelor preoțești. Totul „trebuia făcut cum porucise lui Moise Domnul”. Când Moise a ajuns la popor, de pe Munte, Domnul Dumnezeu a dat înțelepciune unor oameni să se facă totul așa cum i se spuse lui Moise.

Domnul Dumnezeu i-a zis lui Moise să-I facă un locaş sfânt ca să locuiască în mijlocul lui Israel. Cortul Întâlnirii şi apoi Templul au fost şi sunt elemente esenţiale în care se materializa relaţia omului cu Dumnezeu. Referitor la Templul Dumnezeul celui viu, Biserica lui Christos, este locul unde se vede relaţia mea şi a ta cu Dumnezeu prin ceea ce suntem şi facem. De pe vremea lui Moise, după apariţia Cortului Întâlnirii Domnul Dumnezeu şi-a manifestat prezenţa pe pământ în mod cu totul vizibil şi acceptabil minţii umane. De la construirea Primului Templu, tot timpul, Dumnezeu a avut un Templu pe pământ. După distrugerea celui de-al doilea Templu, Biserica, Templul Dumnezeului celui viu a împlinit și îndeplinește misiunea Templului. Evreii se pregătesc și în secolul XXI să construiască cel de-al treiplea templu. Și evreilor li se va da harul să construiască al treilea Templu, doar, pentru împlinirea Scripturii.

 

 

Sunt unele evenimente organizatorice, ce s-a petrecut la zidirea celui de-al doilea Templu care se întrevăd împlinindu-se şi la pregătirea zidirii celui de-al treilea Templu. Motivul repatrierii evreilor din robia Babiloniană a fost construirea celui de-al doilea Templu. Aşa vorbeşte Cir, împăratul Perşilor: „Domnul Dumnezeul cerurilor... mi-a poruncit să-I zidesc o casă la Ierusalim în Iuda. Cine dintre voi este din poporul Lui? Dumnezeul lui să fie cu el, şi să se suie la Ierusalim în Iuda şi să zidească acolo Casa Domnului, Dumnezeului lui Israel! El este adevăratul Dumnezeu, care locuieşte la Ierusalim. Oriunde locuiesc rămăşiţe din poporul Domnului, oamenii din locul acela să le dea argint, aur, avere, şi vite, pe lângă daruri de bunăvoie pentru Casa lui Dumnezeu, care este la Ierusalim! Ezra 1:2-4.

În ediția din ianurie 2013, la această rubrică am scris despre găsirea și repatrierea semințiilor lui Israel. (detalii: romaiantimes.com – Alege o revista – Ianuarie 2013)

Pregătirea zidirii celui de-al treilea Templu a devenit o prioritate pentru Israel, de la guvern la omul de rând, dar și o îngrijorare pentru vecini. Miercuri 9 ianuarie 2013, „Israel National News”, a publicat vestea îngrijorătoare a musulmanilor cu privire la împărțirea Muntelui Templului.

Pe muntele Moria, unde Avraam a adus pe Isaac jertfă, mai târziu proprietatea lui David, unde s-a ridicat primul şi al doilea Templu, pe Muntele Templului, deci, astăzi stau 'faimosul' Dom al Stâncii şi Moscheea Al-Aqsa. La controlul acestor mici părţi de teren din inima Ierusalimului este un grup islamic fundamentalist care păzeşte proprietatea "pământului islamic sfânt". Coordonatorul manuscriselor de la moschea Al-Aqsa, Najeh Bkeirat, a acuzat Israelul de ”iudaizarea” Muntelui Templului prin construirea Templului Sfânt.

Vorbind în 4 ianuarie 2013, pentru revista ”Palestina”, care este afiliată cu grupul terorist Hamas, Bkeirat a afirmat că "construirea Templului este mai aproape decât oricând înainte." Bkeirat a pretins în interviul dat, că o analiză a planurilor de dezvoltare din Ierusalim constată că intenția de a iudaiza Moscheea Al-Aqsa, și în acest cadru a construi Templul pe ruinele sale și de a reduce, apoi numărul de rezidenți arabi în oraș.
În scopul de a face față "pericolului" la o astfel de mutare, el a cerut creșterea prezenței musulmane în Moscheea Al-Aqsa și să se țină programe educaționale în ea, activități publice cu privire la importanța moscheiei și ale altor locuri Islamice, considerate locuri sfinte din Ierusalim.

În același timo, Abdul Salam Abadi, ministrul Iordanian pentru fondurile islamice, a declarat că Israelul dorește să împartă Muntele Templului din Ierusalim.
Tot la începutul anului 2013, ministrul iordanian, Abadi, ministrul pentru fondurile islamice a acuzat public Israelul, că are în plan să împartă terenul de pe Muntele Templului pentru a ridica al treilea Templu.
Abadi a deconspirat planul israelian de separare a moscheiei Al-Aksa, de piață, prin ridicarea unui zid de separație.
Se știe că Departamentul Iordanian, pentru fondurile islamice, cunoscut sub numele de "Waqf", gestionează piața de lângă moschee, încadrând moscheea Al-Aqsa și Domul Stâncii, și interzicând Evreilor să facă rugăciuni pe Muntele Templului.

Un raport recent de arheologi a constatat că Waqf continuă să distrugă antichități evreiești de pe Muntele Templului încălcând în mod flagrant hotărâri ale Curții Supreme de Justiție.

La un editorial ale revistei virtuale “RT Question More”, publicat la 2 Februarie 2013, comentatorul Dwight Osborne scrie în 6 februarie 2013 printre altele: “Mulți dintre voi nu agreați cu aceasta, dar asta nu MĂ AFECTEAZĂ. Celor care cred că al Treilea Templu va fi construit le spun: Aleluia, va fi construit! Sunt trei scenarii care se pot întâmpla: 1) Templul ar putea fi construit pe locul care acum se numește Curtea Neamurilor din cadrul parametrului Domului Stâncii și Al-Aksa; 2) Domul Stâncii să fie distrus de Israel ca parte a unui Tratat de Pace; 3) Domul Stâncii poate fi distrus printr-un cataclism natural. Vrând, nevrând, citind Scriptura, Templul va fi reconstruit, ne place sau nu. Daniel 9:24-27 prezintă un tratat de pace (Dumnezeu îl numește un legământ de moarte), care va va lansa Necazul cel Mare. După 3 ani și jumătate antihrist va rupe tratatul, va pângări Templul, va provoca dezolare și se va proclama el însuși să fie Dumnezeu. Apoi, va începe Necazul cel Mare atunci când întreaga lume va deveni inamicul lui Israel. Nu va fi multă suferință în această perioadă pentru Israel, dar în cele din urmă Yeshua va reveni pe pământ pentru a distruge inamicii Israelului la Armaghedon. Pentru cei dintre voi care sunteți neamuri, arabi și musulmani aveți o șansă acum să veniți la Domnul, Sfântul lui Israel, cu pocăință și credință în în Mesia”.

Rabbi Yisrael Ariel, conducătorul al “Temple Institute in the Old City”, fost membru al “the Paratroop Brigade in the Six-Day War”, un luptător pentru reconstruirea Templului, a declarat că Institutul pe care l-a fondat în 1987 este foarte ocupat reconstruind și refăcând toate materialele necesare funcționării celui de-al Treilea Templu. Acum, la începutul anului 2013, Institutul lucrează la definitivarea altarului mobil, care să fie pregătit pentru jertfe.

Nu departe de Muntele Templului, Institutul Templului, are o expoziție de vase, unelte și materiale care vor fi folosite la slujbele din Templu. Acestea includ îmbrăcămintele de preot, "masa pentru pâinile punerii înainte" (Exod 25:30), instrumente muzicale, un candelabru mare, și unul mic pentru altar. Vasele sunt păstrate în vitrine de sticlă, alături de picturi in ulei, care descriu scene din viața templului antic.
Potrivit lui Arnon Segal, 32, un jurnalist de dreapta al ziarului Makor Rishon și un activist de frunte în organizația “Temple Movement”, doar două vase încă nu sunt acolo și anume Chivotul Legământului, care încă nu poate fi reconstruit, deoarece conținea table de piatră de la Muntele Sinai, si altarul imens de-afară, pe care sacrificiile au fost efectuate. Între timp, deci, institutul lucrează la construirea unui altar mai mic, mobil. Munca este complicată, deoarece altarul trebuie să fie construit din pietre necioplite. Experții institutului se duc des la Marea Moartă pentru a colecta pietre pentru proiect.
Reconstruirea vaselor, dintre care unele sunt realizate din aur, costă sute de mii de sicli. Banii au venit de la filantropi,
în cea mai mare parte evrei din Israel și din toată lumea. Cele mai multe dintre vase au fost lucrate prin înțelepciunea primită de maestrul în arte, Chaim Odem, din Ofra, care este cunoscut în institut ca “the modern Bezalel” (referindu-se la Bezalel Ben Uri, artizan biblic care a proiectat Cortul și obiectele sale rituale ).

Pentru cei ce ați citit articolul de la această rubrică, în ediția din ianuarie 2013, din nou vă provoc la câteva întrebări la care nu am loc, nici în acestă ediție, pentru răspunsuri: Se vor arde jertfe în cel de-al Treilea Templu? Mai sunt necesare jetfele de animale?

Ce vă zic vouă, zic tuturor: VEGHEAŢI ! a spus Domnul Isus prin Marcu 13:37.