"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Trăim vremuri foarte tulburi. Frământările din Ucraina, Siria, Sudan, Nigeria și alte locuri nu se potolesc, ci dimpotrivă se accentuează. În această ediție vă îndrept atenția, însă, spre alte trei aspecte: Oficiali americani declară deschis că nu mai au nevoie de Dumnezeu și Curtea Supremă trebuie să decidă pentru ei. Poliomielita face ravagii fără precedent în istorie. Și totuși mai este speranță atât timp cât Biserica lui Christos este pe pământ.AMERICA A FOST PUSĂ ÎN SITUAȚIA PENIBILĂ DE A-ȘI PIERDE DREPTUL LA RUGĂCIUNE ÎN PUBLIC

Libertatea religioasă este unul dintre drepturile pe care americanii o prețuim cel mai mult, pentru că a stat la motivul populării acestui teritoriu, a stat la baza formării acestei țări, și este legal garantată prin Primul Amendament al Constituției.

Luni, 5 mai 2014, Curtea Supremă de Justiție al SUA a decis la limită de 5-4, că americanii pot în continuare să se roage la începerea ședințelor legislative. Doamne, unde am ajuns?

Întreaga majoritate judecătorească sunt catolici. Astfel Chief Justice John Roberts și judecătorii Antonin Scalia, Samuel Alito, Clarence Thomas și Anthony Kennedy, de religie catolică au votat pentru. Judecătoarea Sonia Sotomayor, de religie catolică și judecătorii evrei Ruth Bader Ginsburg, Stephen Breyer și Elena Kagan au votat împotriva practicării rugăciunii în sesiunile legislative, și la evenimente inaugurale. Suntem într-o perioadă extrem de critică, când nici măcar evreii americani nu mai vor să se roage lui Dumnezeu, în public.

Trebuie remarcat că Scalia și Kennedy au fost numiți de Regan, Thomas de G. Bush, Roberts și Alito de G.W. Bush; iar Ginsburg de G. Bush, Breyer de Clinton, Sotomoyor și Kagan de Obama. E foarte important a ști acest lucru ca să înțelegem importanța alegerii unui președinte sau altul funcție de înclinările sale față de valorile creștine. Mă bucur să menționez o mică contribuție avută de noi, românii din SUA, cu scrisori în favoarea alegerii lui Roberts și Alito pe vremea lui G.W. Bush.

Instanța de judecată a respins argumentele doamnelor Susan Galloway și Linda Stephens, care au dat în judecată orașul Grecia din statul New York care începeau ședințele consiliului întotdeauna cu o rugăciune de invocare făcută de oficiali creștini sau chiar de alte religii.

"Nu avem nevoie de rugăciuni la ședințele de Guvern ", a declarat Stephens. "Nu ar trebui să fim obligați să ne ridicăm și să ne plecăm capul și să ne rugăm Isus."

Doamne, ai milă de America?

În apărarea cauzei, judecătorul Anthony Kennedy, a spus că rugăciunea aste parte din existența Americii și rugăciunile invocate au "teme universale", care caută înțelepciune și cooperare și că oficialii locali au făcut un efort rezonabil pentru a include lideri de alte credințe." Aproape toate congregațiile din orașul Grecia s-au dovedit a fi creștine," a spus Kennedy, "și asta nu reflectă o aversiune sau părtinire din partea liderilor din oraș împotriva credințelor minoritare."

Deși această rugăciune, inițial, a fost așezată să fie adresată numai Dumnezeului cerurilor și al pământului, în ultimii ani s-au făcut rugăciuni adresate lui Alah, Buda, etc, oficialii orașului Grecia au contactat și alte religii care să-și poată trimite reprezentanți la rugăciunea de începere a ședințelor guvernamentale.

E o biruință, pe de o parte, dar produce o mare îngrijorare numai punerea în discuție a dreptului rugăciunii în public.


NENOROCIRI

Așa cum ca deja știi ca și cititor al acestei rubrici, mărturisesc că sunt cel puţin cinci direcţii ale semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor de direcţionare spre vremurile şi soroacele din urmă, spre ziua şi ceasul pe care-L ştie numai Tatăl, direcţii captate în acrostihul SEMNE: Seminţiile lui Israel + Erezii + Muntele Templului + Nenorociri + Esticii (Împăraţii Răsăritului). Ușor tema de mai sus o pot încadra la capitolul Erezii. Mă voi ocupa în continuare de o nenorocire, o maladie, o boală care se răspândește și care încă nu are leac să fie tratată. E vorba de poliomielita.

Pentru prima dată, în istorie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS), luni, 5 mai 2014, a declarat răspândirea poliomielitei ca un semnal internațional de urgență pentru sănătate publică, cu potențialul unei creșteri în următoarele câteva luni.

Organizația a publicat focare de poliomielită în cel puțin 10 de țări din Asia, Africa și Orientul Mijlociu ca un eveniment fără precedent, în istorie, care a necesitat un răspuns internațional coordonat. S-au identificat țările Pakistan, Siria și Camerun care au permis virusului să se răspândească dincolo de frontierele lor, și a recomandat ca aceste trei guverne să oblige cetățenii să obțină un certificat care atestă că au fost vaccinați pentru poliomielită înainte de a călători în străinătate.

"Până când nu este eradicată, polio va continua să se răspândească la nivel internațional" a declarat Dr. Bruce Aylward, de la OMS, care conduce eforturile de oprire și tratare a poliomielitei.

OMS nu a emis până acum nici o alertă internațională pe polio, o boală cunoscută la copii sub 5 ani și este cel mai adesea transmisă prin intermediul apei infectate. Nu există nici un tratament specific, dar există mai multe vaccinuri, care se folosesc.

Marea majoritate a cazurilor noi sunt în Pakistan, unde s-a instituit un consiliu independent de monitorizare stabilit de OMS și care declarat că această țară a devenit ”un butoi cu pulbere care ar putea aprinde transmisia polio pe o scară largă".

La sfârșitul lunii aprilie 2014 au existat 68 de cazuri de poliomielită confirmate la nivel mondial, comparativ cu doar 24 în aceeași perioadă a anului trecut. Virusul a fost identificat, de asemenea, în sistemul de canalizare din Israel, Cisiordania și Fâșia Gaza, unde nu au fost depistate persoane infectate.

În luna februarie 2014, când s-a constatat că poliomielita a revenit în Irak unde s-a răspândit din Siria vecină. Din Pakistan a ajuns în Afganistan. Poliomielita a fost găsită și în Nigeria, Etiopia, Somalia și Kenya. De asemenea, țări sfâșiate de conflicte, cum ar fi Ucraina, Sudan și Republica Centrafricană, sunt pline de poliomielită.


SAREA PĂMÂNTULUI

Așa cum am mai scris, sunt cel puțin șapte perioade ale istoriei când, în mod cu totul special, Domnul Dumnezeu s-a revelat, s-a apropiat în mod miraculos de pământeni și a dat binecuvântări, în locul ales de El să se reveleze.

Binecuvântarea că, Domnul Dumnezeul cerurilor, cel de necuprins și sfânt este prezent, ascultă rugăciunile și confirmă umblarea pe Calea cea bună cât și binecuvântarea garanției că străinii se pot apropia de Dumnezeu, după rânduielile date de El au fost experimentate de-a lungul istoriei, de la Chivot încoace și vor fi experimentate până în veșnicie.

Am studiat perioada Chivotului purtat de preoți, după rânduielile stabilite de Dumnezeu; am continuat cu perioada Chivotului slujit de preoți, în Templul lui Solomon, slujire făcută din nou, după rânduielile date de Dumnezeu. Chivotul dispare de pe scena istoriei și în a treia perioadă, perioada prezenței lui Dumnezeu în însuși Fiului Său, care a intrat în cel de-al doilea Templu, a venit pe pământ să-și ducă la desăvârșire lucrarea de mântuire a omenirii.

Este ușor de înțeles că Bisericii lui Christos ocupă una din cele șapte perioade. Am numit-o a patra perioadă, în contextul studiului.

Înainte ca, Domnul Isus să anunțe, înființarea Bisericii Sale, pe pământ, în predica de pe munte introduce ideea necesității Bisericii pe pământ. El a spus: Voi sunteţi sarea pământului. Dar dacă sarea îşi pierde gustul, prin ce îşi va căpăta iarăşi puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic decât să fie lepădată afară şi călcată în picioare de oameni.(Matei 5:13). Nu spune ”voi sunteți sarea lumii” ci voi sunteți sarea pământului. Încă nu am găsit pe google un mesaj în care să fie tratat sarea pământului ca fiind sarea pământului. Peste tot, unde am căutat pe google, sarea pământului este tratată ca și sarea lumii. Nu întâmplător, după, doar un singur verset, după ce Domnul Isus lansează declarația că ucenicii sunt sarea pământului, pentru a nu se face confuzie imediat lansează declarația că ucenicii sunt lumina lumii, la care vine cu mai multe versete explicatorii și va mai reveni cu subiectul ”lumina lumii” și cu alte ocazii.

Dicționarul ”Cambridge Advanced Learner's Dictionary & Thesaurus © Cambridge University Press”, arată că dacă cineva este numit sarea pământului înseamnă că acea persoană sau acel grup reprezintă ce e mai bun și valoros, ce e mai corect și nobil în acel loc. Desigur că, în societatea de azi, Biserica lui Christos nu numai că este desconsiderată, dar a devenit incomodă. Și sunt convins că s-ar face mult mai multe rele pe acest pământ dacă nu ar exista Biserica lui Christos.

Relația pe care o lansează Christos Domnul pământului este o relație pe verticală, este că pe această planetă El instituie cea mai mare valoare în ochii Lui, Trupul Lui. Christos este Capul Bisericii, El, Mântuitorul Trupului (Efeseni 5:23)

Pământul va fi binecuvântat atât timp cât va fi locuit de Biserica lui Christos. Mirele, Christos Domnul, este și va fi prezent unde este Mireasa Sa, Biserica. Așa cum pământul fără sare ar fi fost de mult putrezit, așa pământul fără Biserica lui Christos ar fi fost de mult distrus. Așa cum sarea păstrează obiectele perisabile, Biserica lui Christos păstrează pământul de la dispariție. În Biserica lui Christos rugăciunile sunt ascultate, acolo se află calea iertării, a mântuirii, acolo străinul care nu are o relație cu Tatăl, poate găsi mijlocul de apropiere de El.

Noul Testament accentuează această relație binecuvântată: Nu ştiţi că voi sunteţi templul lui Dumnezeu şi că Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi? (1 Corinteni 3:16); Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? (1 Corinteni 6:19) … noi suntem templul Dumnezeului celui Viu, cum a zis Dumnezeu: „Eu voi locui şi voi umbla în mijlocul lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, şi ei vor fi poporul Meu.” (2 Corinteni 6:16); … voi nu mai sunteţi nici străini, nici oaspeţi ai casei, ci sunteţi împreună cetăţeni cu sfinţii, oameni din casa lui Dumnezeu, fiind zidiţi pe temelia apostolilor şi prorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos. În El toată clădirea, bine închegată, creşte ca să fie un Templu sfânt în Domnul. Şi prin El şi voi sunteţi zidiţi împreună, ca să fiţi un locaş al lui Dumnezeu, prin Duhul. (Efeseni 2: 19-22)

Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:36).