"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Aş putea spune că nici nu mai putem pune într-o anumită ordine instabilitatea cu care se confruntă lumea anului 2014.


America
este lovită de revolte cauzate de împuşcarea unui tânăr de culoare neînarmat. Estul Americii este lovit de inundaţii. Vestul Americii este lovit de incendii.


În Europa, invadarea Rusiei lui Putin în Ucraina, începând cu ocuparea Crimeei, a dus la moartea a peste 2 mii de civili şi militari, a distrus Ucraina, a sărăcit poporul ucrainean, cu toată sancţiunile Europei şi SUA.


În Orientul Mijlociu, riposta israeliană la răpirea a celor trei tineri israeliţi, s-a soldat cu războiul din Gaza care a produs peste 2 mii de victime, pe lângă pierderile de ordin material.

 


Grupările musulmane extremiste au determinat un război civil în care peste 150 mii de oameni au murit în ultimii patru ani în Siria.


Afganistanul
este lovit în continuare de ciocniri cu talibani şi insurgenţi musulmani.


În Irak, organizaţia teroristă sunnită, Statul Islamic (SI), produce victime umane zilnic, acţionând împotriva oricărei persoane care nu li se alătură fie creştini sau necreştini. SUA a început atacul aerian de apărare a celor persecutaţi de SI.


Libia
după atacul ambasadei americane de la Benghazi, grupări teroriste musulmane au produs peste 1000 de victime.


Nigeria
, ţară majoritară musulmană este condusă de grupări creştine care deţin puterea economică şi financiară se confruntă cu revoltele teroriste musulmane din nord.


Mali
este confruntată cu conflicte similare produse de grupări teroriste musulmane.


Africa Centrală
, deşi este constituită din peste 80 la sută creştini, grupările musulmane au produs un haos în toată ţara.


Guinea
urmată de Liberia, Nigeria şi Sierra Leone au transmis epidemia Ebola în întreaga lume.


Global Hunger Index 2013 a comunicat oficial că cel puţin 78 de ţări din lume se confruntă cu o subnutriţie a populaţiei.CRIZA FINANCIARĂ CONTINUĂ


Vrând, nevrând lumea în care trăim, pământul pe care locuim este proprietatea Domnului Dumnezeu, şi el de la începutul creaţiei a dat anumite jaloane pentru existenţa vieţii pe pământ.


Am scris multe despre nenorocirile create de criza financiară a secolului XXI. Încă susţin ideea cauzei crizei fiind încălcarea unor principii de viaţă, fundamentale găsite în Cartea Vieţii, Sfânta Scriptură. Iată aici două principii scripturale călcate de americani şi apoi de alte naţiuni, care au dus la nenorocirea financiară existentă: ”O moştenire repede câştigată la început nu va fi binecuvântată la sfârşit” (Proverbe 20:21). O moştenire repede câştigată nu numai că nu poate fi binecuvântată, dar aduce blestem peste persoana în cauză şi cei complice la acel câştig. România este martora acestei nenorociri.


Al doilea principiu este exprimat de versetul din Luca 14:28: cineva dacă vrea să zidească un turn, nu stă mai întâi să-şi facă socoteala cheltuielilor, ca să vadă dacă are cu ce să-l sfârşească? America a fost lovită crunt prin călcarea acestui principiu când în anii 2000 puteai să cumperi proprietăţi fără a avea siguranţa finanţării complete. America este lovită prin călcarea acestui principiu şi azi, lansându-se într-o mulţime de proiecte interne şi internaţionale, fără a avea suportul financiar al finalizării proiectelor.


Încălcarea principiilor vieţii are repercusiuni individuale, colective asupra celor în cauză cât şi a generaţiilor care urmează. În America şi pot să afirm că în întreaga lume, se preconizează o scădere a nivelului de trai şi nicidecum o îmbunătăţire.

GENERAŢIA MILENIULUI VA EXPERIMENTA O SCĂDERE ISTORICĂ A NIVELULUI DE TRAI


Joi 7 august 2014, FoxBusiness a publicat articolul intitulat: ”The America Ahead: How Millennials Will Reshape the National Landscape” sau tradus ”America în viitor: cum generaţia mileniului va remodela peisajul naţional”.


Articolul se poate găsi în limba engleză accesând pe google titlul de mai sus.


Generaţia mileniului (millenials) este numită ca fiind formată din tineri născuţi în perioada dintre anii 1981 şi 2000
.


Articolul remarcă faptul că generaţia mileniului numără 80 milioane, în Statele Unite şi depăşeşte generaţia noastră numită Baby Boomer (cei născuţi între anii 1946 şi 1964), în mare majoritate părinţii generaţiei mileniului.


Articolul menţionează că în ciuda ritmului de creştere a pieţei forţei de muncă din ultimele luni, potrivit unui sondaj făcut de
Wall Street Journal / NBC News 76 la sută din americanii adulţi nu cred că generaţia copiilor lor vor avea o viaţă mai bună. ”Se prevede riscul ca generaţia tinerilor în jur de 20 - 30 de ani să fie prima generaţie din istorie care să aibă un nivel de trai mai scăzut decât cel al părinţilor”, a explicat Paul Taylor, autor al The New America şi vice-preşedinte executiv al Centrului de Cercetare Pew.


Mai mult decât atât peste 10 mii de Baby Boomers care se pensionează în fiecare zi, în America, dezechilibrează finanţarea pensiilor, pentru că numărul celor ce se pensionează este mai mare decât numărul celor ce lucrează. "Calculele simple şi modul în care merg lucrurile în prezent se constată că guvernul federal nu va fi în măsură să îşi îndeplinească responsabilităţile generaţiilor mai tinere în ceea ce priveşte sistemele de protecţie socială", a spus Taylor.


Pe plan intern, se încearcă să se redreseze situaţia în mod greşit prin creşterea necontrolată a datoriei naţionale; în timp ce pe plan extern experimentăm scăderea influenţei în afacerile internaţionale, şi diminuarea respectului opiniei publice mondiale.


În afară de acestea, potrivit unui studiu recent realizat de Pew, generaţia mileniului este prima generaţie din epoca modernă care va avea cele mai ridicate niveluri de datorii pentru studenţi, sărăcie şi şomaj mai mult decât ultimele două generaţii, luând în calcul aceeaşi etapă a vieţii.


"Suntem o ţară care investeşte în idei mari, … dar acum, cu aproape jumătate din bugetul ţării alocat pentru Social Security, Medicare şi Medicaid, nu rămâne practic nimic, pentru bugetarea investiţiilor din viitor " – declara Paul Taylor, vice-preşedinte executiv al Centrului de Cercetare Pew.


Pew raportează, de asemenea, că generaţia mileniului îşi formează o familie sănătoasă în proporţie de 26% comparat cu 48% a generaţiei Baby Boomers când erau de 20-30 ani.


Profesorul Jeffery Arnett, de la Universitatea Clark, care a făcut cercetări extinse asupra generaţiei mileniului, a declarat într-un interviu în luna aprilie 2014. "Ia mai mut mult timp pentru ei să contribuie din punct de vedere economic, deoarece au nevoie de mai mult timp pentru a putea intra într-o carieră stabilă. Toată libertatea de acum poate duce la o singurătate, în timp. Este ceva pozitiv şi aici: aşteptând mai mult pentru a alege o carieră sau un partener de viaţă sau un copil – într-adevăr asta poate face un părinte mai bun; cu mai multe cunoştinţe şi capabil de a menţine relaţii sănătoase. La modul general, de fapt, oamenii iau decizii mai bune în viaţă după vârsta de 30 ani."


Un alt element crucial pentru ceea ce Taylor numeşte "pasul următor în America"
​​este creşterea diversităţii rasiale, care, a spus el poate fi un avantaj. "Cu fluxul mare de imigrare, SUA este gata să rămână relativ tânără, în comparaţie cu alte ţări", a spus Taylor, subliniind că de la mijlocul secolului, mai mult de jumătate din americani nu vor mai fi de culoare albă.


Totuşi, pentru viitorul apropiat, există motive de îngrijorare. În timp ce angajările au crescut, nu a existat aproape nici o creştere substanţială a salariilor, la nivel naţional, în ultimul deceniu, timp în car preţurile la toate produsele au crescut. "Generaţia mileniului, care are şansa să fie în piaţa forţei de muncă la vremea lor nu are perspective prea strălucită", a spus Taylor. "Şi se pare că ceva trebuie să se schimbe .... ca să putem crea condiţii de creştere a nivelului de trai”


Într-adevăr America merge în jos şi nu în sus. Privind şi pe plan spiritual America este în mare pericol. Conform Pew Research Forum, pe lângă cele de mai sus, se constată o participare tot mai scăzută a celor din generaţia mileniului la serviciile religioase din biserici, la exprimarea unui interes pentru citirea Cărţii Vieţii, Sfânta Scriptură, la o identificare cu o anumită religie, şi chiar la exprimarea publică a credinţei în Dumnezeu. Concepţia creştină despre lume şi viaţă, despre familie este tot mai străină generaţiei mileniului, care aş putea spune că este de fapt factorul principal al decăderii Americii.


Uneori scriind articole cu corespondenţă la vremurile ce le trăim mă încurajez când găsesc şi pe alţii care împărtăşesc aceleaşi idei.


Cel ce citeşti aceste rânduri poţi fi o încurajare pentru alţii. Cu voia Domnului Dumnezeu în luna Noiembrie 2014, vom publica ediţia 300. Pe toţi cei care într-un fel sau altul aţi beneficiat de mesajele transmise de-a lungul anilor, aţi beneficiat în afacerile dumneavoastră ca şi clienţi şi colaboratori, aţi găsit locul unde să vă puteţi transmite gândurile, vă îndemn să trimiteţi la redacţie impresii, comentarii, încurajări pe care le vom publica în ediţia specială din Noiembrie 2014 a publicaţiei Romanian Times.