"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Aproape în fiecare ediție a prezentei rubrici v-am atras atenția spre semne ale vremilor sfârșitului. Așa cum am mai scris, sunt cel puţin cinci direcţii ale semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor de direcţionare spre vremurile şi soroacele din urmă, direcţii captate în acrostihul SEMNE: Seminţiile lui Israel + Erezii +Muntele Templului +Nenorociri +Esticii (Împăraţii Răsăritului).

Vă voi prezenta, în această ediție. o erezie mai fină, care uneori trece neobservată, dar produce mari pagube la nivel de individ și grup.

General vorbind, erezia este o învățătură religioasă falsă care este răspândită în jur și care este contrară cu doctrina fundamentală. Singura autoritate doctrinară la nivel de religie este Sfânta Scriptură. Ca să putem deosebi învățăturile ce se transmit și se însușesc, ele trebuie să le raportăm la Scriptură şi astfel le putem sau nu încadra la nivel de erezie.

 

Apostolul Pavel l-a avertizat pe Timotei de apariţia ereziilor în vremurile din urmă scriindu-i: va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute, şi îşi vor da învăţători după poftele lor. Îşi vor întoarce urechea de la adevăr, şi se vor îndrepta spre istorisiri închipuite. (2 Timotei 4:3,4).

Unul din drepturile ce le avem ca și cetățeni este dreptul la vot. Foarte mult este propagată între creștini ideea de a nu participa la vot, ignorând principiile Scripturii care ne spune: Urmăriţi binele cetăţii în care v-am dus … şi rugaţi-vă Domnului pentru ea, pentru că fericirea voastră atârnă de fericirea ei! (Ieremia 29.7). Încă mai aud declarații de felul ”noi nu facem politică”, desigur neînțelegând ce este de fapt, politica. Altă declarație mult circulată: și dacă votez tot nu se întâmplă nimic; desigur ignorând responsabilitatea ce o avem de a ne spune punctul de vedere.


Erezia constă în a nu aplica principiile Scripturii în datoria și responsabilitatea ce o avem ca cetățeni a unei țări, și a urma învățături care ne ajută să fim mai comozi, iresponsabili, și să facem ce ne place și nu ce trebuie să facem.


Fenomenul ignoranței și nepăsării în privința prezenței la vot nu e numai la români ci e un fenomen foarte accentuat începând din anul 2000.


David
Crowe, director executiv al organizațieiRestaurarea Americii”, raportează că în America începând cu anul 2000, prezența la vot a creștinilor este în descreștere. In timp ce 52 de milioane de creștini au fost eligibili pentru a vota în anul 2000, doar 27 de milioane au votat. În 2006, numai 20 de milioane de creștini s-au prezentat la urne. În 2010 din 58 milioane s-au prezentat la vot doar 22 milioane. La alegerile prezidențiale din 2008 s-au prezentat la vot din 58 milioane creștini cu drept de vot 33 milioane, iar în 2012 doar 30 milioane. Dacă creștinii nu votează, atunci oameni care nu se tem de Dumnezeu sunt în poziția de a decide soarta tuturor americanilor. Dacă creștinii nu votează pentru oameni evlavioși, atunci necreștinii vor vota pentru colegii lor necreștini.VOTUL TĂU ESTE IMPORTANT PENTRU ROMÂNIA ȘI AMERICA


Suntem din nou în fața unor decizii care ne vor afecta pe noi și familiile noastre.


Luna noiembrie, în fiecare an, în America este luna destinată alegerilor la diferite nivele. Anul 2014, 4 noiembrie este ziua de votare în America. Anul acesta avem ocazia să votăm US Senatori și Reprezentanți ai Camerei; guvernatori de state; senatori și reprezentanți la nivel de state; oficiali la nivel de județe; maiori la orașe, articole de lege pentru școli; suntem chemați să ne punem votul pe anumite legi care vor decide multe direcții ce vor afecta America de sus în jos și invers. În statul Oregon, spre exemplu este măsura 88, prin care rezidenții statului pot avea carnet de conducere, indiferent dacă au drept legal sau nu de ședere în America.


Luna noiembrie, anul acesta, 2014, este o lună decisivă și pentru România, în alegerea președintelui, de care va depinde direcția în care va merge țara noastră pentru următorii cinci ani. Ziua de alegeri pentru președintele României este 2 noiembrie și mai mult ca sigur va fi al doilea tur pe 14 noiembrie.


Pentru moment aș vrea să fac o asemănare între Statele Unite ale Americii și România.


Părinții fondatori ai Americii și-au dat viața pentru libertate, pentru facilitarea trăirii cu demnitate și respect, răsplătirea corectă a muncii cistite, conviețuirea pe baza principiilor săpate de Creator în conștiința fiecărui om, crearea oportunității americanilor de a-L cunoaște pe Dumnezeu și a trăi o viață din plin în relația personală cu Fiul Său, Isus Christos Domnul și Mântuitorul nostru.


Acum un sfert de veac, în decembrie 1989, începând din Timișoara și apoi în toată țara, mulți români și-au dat viața pentru libertate, pentru facilitarea trăirii cu demnitate și respect, pentru răsplătirea corectă a muncii cinstite, conviețuirea pe baza principiilor săpate de Creator în conștiința fiecărui om, crearea oportunității românilor de a se apropia de Domnul Dumnezeu și a trăi o viață din plin în relația personală cu Fiul Său, Isus Christos Domnul și Mântuitorul nostru.


Zilele acesta m-am întâlnit cu un vechi prieten și am fost șocat când m-a întrebat dacă revoluția din România a fost a românilor sau a străinilor. Asta m-a făcut să-mi deapăn amintirile și să-i spun că, la Timișoara, pot spune că atât cât știu, a fost a noastră a timișorenilor. Însă, noi, românii, nu am fost pregătiți pentru a da o direcție corectă, pentru că erau prea mulți comuniști, care au pus mâna pe putere. Corupția comunistă, care credeam că se va opri, s-a transformat într-o corupție modernă necontrolată. Nu trebuie să exemplific cele spuse că le vedem cu grămada, în România.


Apatia și iresponsabilitatea umană sunt unii din factorii care au dus la pierderea drepturilor și libertății pe care le experimentăm în aceste zile. Ignoranța de a nu-ți exercita dreptul de vot în loc să se schimbe ceva în bine, duce la degradarea și mai mult a societății umane și în America și în România, și bun înțeles, pe tot pământul.


Sunt solicitat de peste 15 ani să particip la pregătirea secției de votare locale, organizate de Ministerul Afacerilor Externe a României, și sunt foarte dezamăgit de numărul mic, la nivel de câteva sute de români, care vin la vot. Dacă-i întreb de ce nu participă, motivează că nu actele de identificare cerute. Desigur că dacă și-ar da seama de importanțe exercitării acestui drept, ar fi avut suficient timp să-și înnoiască pașaportul.


În America, votul prin corespondență ne ajută enorm să ne exercităm acest drept, posibilitatea să votăm liniștiți, acasă, chiar cerând lămuriri dacă nu înțelegem anumiți termeni, să decidem personal, să completăm buletinul de vot, să-l semnăm și să trimitem plicul prin poștă. Chiar azi când scriu articolul, 15 octombrie ne-au sosit buletinele de vot. Avem aproape trei săptămâni la dispoziție. Cu toate aceste oportunități, pe care multe popoare ale lumii le-ar dori și nu le au, din întrebările puse românilor ce-i întâlnesc aflu cu durere că puțini din ei votează.

EVALUAREA CANDIDAȚILOR ȘI A ARTICOLELR DE LEGE SUPUSE VOTULUI


Am întâlnit persoane care nu merg la vot pentru că nu știu ce să voteze.


Sunt câteva principii care le putem pune în aplicare atunci când trebuie să ne dăm votul pentru o persoană sau pentru articole de lege care se găsesc pe buletinele de vot.

1. Documentează-te, citește, cere informații, roagă-te;

2. Votează pentru libertate religioasă;

3. Votează pentru păstrarea familiei definită clar de Dumnezeu;

4. Votează pentru prețuirea vieții umane de la concepție până la moarte;

5. Votează pentru respect, dreptate și echitate pentru toți oamenii special pentru cei oprimați și săraci;

6. Votează pentru promovarea caracterului, împotriva minciunii, necinstei, corupției;

7. Votează pentru încurajarea responsabilității personale.