"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Evenimentele lumii de azi cu corespondenţă Scripturală începând de la centrul scoarţei terestre, Ierusalimul, la nord, sud, est şi vest şi până la marginile pământului se intensifică iar noi putem distinge care sunt semne ale vremurilor din urmă. E foarte important a distinge bine vremurile pe care le trăim, în a înţelege Scriptura mai adânc şi a-i vedea împlinirile scrise cu mii de ani în urmă, vădite şi în vremurile noastre ale secolului XXI.

Sunt cel puţin cinci direcţii ale semnelor vremurilor din urmă, direcţii captate în acrostihul SEMNE: Seminţiile lui Israel + Erezii + Muntele Templului + Nenorociri + Esticii (Împăraţii Răsăritului). Consider semnele ca şi telegrame ale Mirelui către Mireasă, ale Domnului Isus către Biserica Sa. Desigur că semnele sunt percepute de Mireasă. Dacă tu nu le distingi, cercetează-te să vezi pe unde eşti în relaţia cu Domnul şi Mântuitorul Lumii, Isus Christos.

Evenimentele din ultimele două săptămâni mi-au captat atenţia în contextul ce-l avem spre Erezii, Nenorociri şi Esticii.

EREZIA BIG BANG-ului

Miercuri 10 septembrie 2008, a fost declanşat primul fascicol de potroni în tunelul „Large Hadron Collider” care a făcut turul tunelului în mai puţin de o oră. Tunelul numit „Maşina Big Bang” de la graniţa franco-elveţiană are o lungime de 27 kilometri plasată la o adâncime de 100 metri. „Cercetătorii” de pe margine spuneau că ar fi existat două scenarii catastrofale: formarea unei găuri negre, care să absoarbă pământul ori formarea unei reacţii nucleare în lanţ care ar putea distruge Universul. Cercetătorii de la Organizaţia Europeană de Cercetare Nucleară (CERN) au declarat că LHC are misiunea de detectarea particulelor elementare neobservate până acum, care formează materia neagră. Vor fi create mai multe reacţii nucleare iar şocurile puternice din interior se estimează a degaja o căldură de o sută de ori mai mare decât cea din centrul Soarelui. Se mai spune că energiile uriaşe vor putea genera într-o secundă starea Universului din prima sută de miime de secundă după teoria Big Bang.


La 21 octombrie 2008, va fi inaugurată oficial, maşina Big Bang. În interiorul acceleratorului sunt planificate a se produce primele ciocniri propriu-zise între protoni. În 2010 va avea loc experimentul final când energia produsă de protoni să fie la valori maxime posibile (7 tetraelectrovolţi) de şapte ori mai mare ca şi acceleratorul din Fermilab Chicago.

Desigur că scăparea de sub control a maşinii Big Bang ar avea urmări catastrofale, dar nicidecum înghiţirea pământului sau distrugerea Universului.


Scriptura este clară spunând când va avea loc arderea pământului cu tot ce este pe el. Asta nu se va face nicidecum la comanda oamenilor de ştiinţă:
Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură, şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde. (2 Petru 3:11)NENOROCIRI NATURALE ŞI FINANCIARE


Scriptura relatează nenorociri ale vremurilor din urmă: Pe alocuri vor fi mari cutremure de pământ, foamete şi ciumă; vor fi arătări înspăimântătoare, şi semne mari în cer. (Luca 21:11); Vor fi semne în soare, în lună şi în stele. Şi pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, ...( Luca 21:25).

Între 1 iunie şi 30 noiembrie a fiecărui an are loc formarea uraganelor tropicale în Oceanul Atlantic. Scriu aceste rânduri (14 septembrie 2008) după ce uraganul Ike numai ce a trecut lăsând în urmă ravagii neaşteptate.


Până în septembrie 2008, uraganele anului cu pierderi de vieţi umane sunt: Arthur (30 mai - 1 iunie) a omorât 5 oameni în Belize; Bertha (3 iulie – 20 iulie) a omorât 3 oameni în Bermuda; Dolly (Iulie 20 – 25) a produs 21 morţi în Guatemala şi New Mexico; Fay (15 – 26 august) a omorât 25 oameni; Gustav (25 august – 4 septembrie) a produs 125 morţi, cei mai mulţi în Haiti, Republica Dominicană, Jamaica; Hanna (28 august – 7 septembrie) a omorât 536 de oameni, cei mai mulţi în Haiti; Ike (1 – 14 septembrie) a înregistrat până acum 96 de morţi. La aceste date se adaogă, pagubele materiale de miliarde dolari, evacuarea a milioane de oameni, şi multe altele.


Guvernatorul statului Texas, Rick Perry, la 15 septembrie 2008, a declarat că pagubele materiale provocate de Ike se vor ridica la peste 100 de miliarde dolari, devenind cea mai mare nenorocire naturală din istoria Americii. Uraganul Katrina din 2005 trece pe locul doi cu 68.5 miliarde dolari pagube.


Nenoricirile financiare se ţin în lanţ în America şi afectează întreaga lume. Cele mai dureroase nenorociri financiare s-au petrecut luni 15 septembrie 2008.


Banca de investiţii Merril Lynch, fondată în 1914, care a supravieţuit în timpul războaielor mondiale, în Marea Recesiune, fost un stâlp al tranzacţiilor financiare pe Wall Street s-a vândut celei mai mari bănci de retail, Bank of America.


În acelaşi timp, a patra bancă americană de investiţii, Lehman Brothers, cu o vechime de 158 de ani (mai veche decât Merril Lynch) a falimentat în urma crizei de pe piaţa creditelor. Prăbuşirea celor două bănci vor crea peste 50 mii de şomeri, ridicând la 150 mii şomeri americani în instituţiile bancare americane în cursul anului 2008.

Compania de asigurări American International Group (AIG) a cerut intrarea sub protecţie federală pentru a rezolva criza financiară în care se află.

Instituţiile bancare din întreaga lume au suferit pierderi de peste 500 miliarde dolari datorită crizei create de creditele ipotecare.

Se simte tot mai mult necesitatea coptării băncilor lumii sub un număr restrâns de bănci care vor putea fi uşor manevrate de guvernul mondial a lui antichrist.ESTICII ÎN ESCATOLOGIA SCRIPTURII


Luând ca referinţă, poziţia Israelului pe harta lumii, în partea de est se pot vedea ţări, a căror conducători, Împăraţii Răsăritului, se afirmă în evenimente cu adânci semnificaţii escatologice.

Apostolul Ioan prezintă în Apocalipsa începând din capitolul 15 cele din urmă şapte urgii ce vor fi vărsate pe pământ continuând în capitolul 16, după urgia a şasea, cu un amănunt:
Al şaselea a vărsat potirul lui peste râul cel mare, Eufrat. Şi apa lui a secat, ca să fie pregătită calea împăraţilor, care au să vină din Răsărit.
(Apocalipsa 16:12). Pentru împlinirea unor proorocii escatologice există faze care, Dumnezeu îngăduie să fie pregătite din timp. Una din ele, care se părea de nerealizat în urmă cu 2-3 ani de zile este adunarea la un loc a Împăraţilor Răsăritului. Urmăresc concentrarea evenimentelor lumii spre ţările din Răsărit Iran, China şi Rusia. Evenimentele petrecute în Venezuela la începutul lunii septembrie 2008 îşi au rădăcinile în războiul lui Chavez cu SUA pe de o parte legăturile foarte puternice ale lui Chavez cu Rusia Iran şi China. În timp ce ambasadorul american este expulzat din Caracas, armament chinezesc şi rusesc sosesc în Venezuela.

Chavez găseşte motive şi antrenează cu el Argentina şi Bolivia în lupta împotriva Americii şi alianţa cu Esticii. Nu mă miră Bolivia, dar mă şochează Argentina, un aliat tradiţional al Washingtonului. Astfel că relaţiile dintre America Latină nu numai că se deteriorează, dar împăraţii de la Buenos Aries, La Paz şi Caracas se întorc către Estici.
Venezuela deţine cele mai mari rezerve de petrol din lume după Orientul Mijlociu şi al patrulea importator de petrol al Americii.

Uraganele, căderea băncilor gigant, comerţul petrolului sunt indicatori ce vor determina alte măriri de preţuri, incluzând benzina şi mâncarea.


Tu şi cu mine vom trece în curând prin situaţii de criză scumpindu-se tot ce este pe piaţă, fiind din ce în ce mai greu să respiri financiar. În aceste vremuri de pe urmă eu pot spune ca psalmistul:
Îmi ridic ochii spre munţi… De unde-mi va veni ajutorul? Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. (Psalmul 121:1-2). Dar tu? Dacă nu poţi spune la fel, vino la Domnul chiar acum până nu e prea târziu. Vino acum!