"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Îmi curg rânduri din clepsidra cu sentimente motivate de un eveniment pe care l-am aşteptat cu nerăbdare. S-a scurs nisipul aşteptării şi, iată, soarele a invadat pagina de hârtie care mă leagă de voi, dragii mei cititori.Dar, înainte de a vă anunţa evenimentul, aş vrea să vi-i aduc în atenţie pe… „protagoniştii” lui. 
 

Pe Roxana nu am văzut-o niciodată în realitate, dar o cunosc, face parte din viaţa mea, şi prietenia cu ea este una statornică. Parcă o ştiu de când sunt. Ne leagă multe, în special dragostea pentru Dumnezeu, dar şi o experienţă similară pe care am avut-o: un copil multaşteptat, incertitudine, întrebări înăbuşite de suspine, speranţe frânte, dar şi o mare izbândă.

Când am vorbit prima oară, Roxana era sub imperiul dezamăgirii - la sfârşitul lunii martie 2008, pierduse o sarcină. Au fost multe clipe de lacrimi. Pentru că şi eu pierdusem, cu ani în urmă, două sarcini, m-am regăsit în suferinţa ei. Poate de aceea am vrut mult să fiu alături de ea, ştiind ce important este să pui balsam pe rana interioară, ce important este să îţi refaci echilibrul interior.

Roxana s-a născut la Timişoara. La vârsta de cinci ani, a emigrat, cu familia sa, în Austria, unde a rămas şapte ani. În august 1996, tot împreună cu familia, se stabileşte în SUA. Locuieşte, mai bine de opt ani, în California, iar în 12 ianuarie 2005, vine în Surprise, Arizona. Între timp, tatăl ei a plecat în veşnicie. Mama, sora Roxanei, Camelia, şi fratele, Franklin, locuiesc, şi ei, în Surprise.

De profesiune, Roxana este asistent de stomatologie. Camelia lucrează, ca asistent legal, la o prestigioasă firmă de avocatură din Phoenix, iar Franklin este tehnician în domeniul chirurgiei la spitalul Boswell din Surprise, secţia cardiologică.

V-am scris despre părinţii şi fraţii ei, dar nu şi despre soţul ei. Aşa că, aş vrea, în câteva cuvinte, să vă fac cunoştinţă cu Octavian.

Născut în Oradea, Tavi este, de profesiune, jurnalist. A lucrat trei ani, ca redactor, la un cotidian din România, după care, în martie 1997, a emigrat în SUA. Opt ani a locuit în California, iar din 12 martie 2005, este în oraşul Surprise, statul Arizona, SUA, unde s-a mutat, din România, şi mama lui. Din păcate, nici tatăl lui Octavian nu mai este printre noi.

Tavi lucrează în domeniul afacerilor imobiliare. Tot din anul 2005, şi-a reluat vechea pasiune, scrisul. Jurnalist de marcă, scrie pentru mai multe publicaţii de prestigiu ale diasporei româneşti. Fiind, acum, la masa de scris, răsturnând clepsidra cu amintiri, rememorez convorbirile telefonice avute cu Roxana şi ştiu că rugăciunile noastre, cu ochii sclipind în lacrimi, au avut efect. Au avut rezonanţă în cer nu fiindcă noi am fost perfecte, ci fiindcă Dumnezeu este dragoste, este milostiv şi Atotputernic. El, care este plin de îndurare, ne-a trimis răspuns din cer şi răspunsul este… JANICE ELISSIA, care înseamnă „God is gracious” (Dumnezeu este bun, îndurător) - noua membră a familiei Curpaş.

„Noi ne-am dorit să avem fetiţă şi am ştiut că va fi fetiţă. Mulţi ne-au întrebat de ce suntem aşa siguri… Când am fost la ecograf ca să ne spună ce vom avea, asistenta ne-a întrebat dacă avem o preferinţă şi noi i-am răspuns că ştim deja că va fi fetiţă. A rămas mirată când a văzut că… e fetiţă”, îmi spune Roxana.Deci, o fetiţă, o minune, aşa cum vedeţi în pozele alăturate.

Bine ai venit, JANICE! Să-ţi fie umblarea luminată de lumina Domnului, să-ţi fie sufletul mereu alb, cum este acum, fiinţă micuţă şi bună! Dumnezeu, care te-a dăruit părinţilor tăi, să te facă mare, iar tu să Îl slujeşti - fiindcă El merită să fie slujit cu toată inima noastră.

Dragă Roxana şi Octavian, daţi slavă Domnului, fiindcă „orice ni se dă bun şi orice dar desăvârşit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare” (Iacov 1:17). Să vă dea Dumnezeu înţelepciune pentru a o creşte pe Janice la picioarele Domnului nostru drag, pe care Îl iubiţi şi pe care Îl slujiţi cu dăruire.

Vă iubim şi vă suntem aproape!
 

Adina Sas-Simoniak

www.orizontcrestin.org
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.