"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

De obicei, încerc să nu fiu implicat prea mult în politică. Însă de data aceasta trebuie să fac o excepție pentru că evenimentele pe care le-am trăit în ultima vreme, fiind martor la alegerile prezidențiale din Statele Unite, au fost un adevărat miracol electoral, nu numai pentru mine ci și pentru Statele Unite și implicit pentru întreaga lume.

De data aceasta am avut de ales între un haiduc modern, doamna Hillary Clinton care a făcut din mărirea impozitelor pentru bogați pentru a mări beneficiile și aspirațiile seculare pentru cei săraci prin diferite programe sociale, una din promisiunile electorale demne de toată încrederea maselor care trăiesc din ajutorul guvernului și un nobil cu aspirații Lăpușneaniene (dacă voi nu mă vreți eu vă vreau), domnul Donald J. Trump.

 

Poate dintre toate cele cinci campanii electorale pe care le-am prins în Statele Unite, 2016 a fost cea mai interesantă și pe care am urmărit-o cu cea mai mare atenție. A fost o surpriză plăcută pentru unii și o dezamăgire totală pentru alții.

 

 

Pentru cei mai mulți, a fost o surpriză așteptată cu atâta nerăbdare, America avea nevoie de o schimbare, iar pentru cei mai puțini, a fost o “surpriză” neplăcută, nesuportabilă, chiar dureroasă.

Împotriva sondajelor de opinie și împotriva majorității mass mediei americane, majoritatea americanilor au decis: următorul președinte al Statelor Unite va fi domnul Donald J. Trump.

Personal, cred că Dumnezeu a ascultat rugăciunile multor creștini care s-au rugat cu adevărat pentru aceste alegeri, pentru America și El ne-a ascultat rugăciunile și ne-a mai dat o vreme, un răgaz pentru a ne regrupa și pregăti pentru evenimentele care vor urma într-un viitor apropiat pe pâmânt.

Câteva motive pentru care am votat pentru domnul Trump:

- Am votat pentru valorile familiei creștine, el crede și suportă oarecum, familia creată de Dumnezeu dintr-un bărbat și o femeie: “Căsătoria este o chestiune care trebuie decisă la nivel statal, nu federal”

- Am votat pro-viață: „Sunt și voi rămâne proviață”

- Am votat pentru libertatea religioasă, până la urmă, Statele Unite au fost create pe principiile iudeo-creștine: “Voi fi alături de voi. Vă voi apăra. Voi lupta pentru voi.” A promis respingerea Amendamentului Johnson, care amenință bisericile cu pierderea facilităților fiscale dacă susțin anumiți candidați politici. Spunea că va lupta în apărarea creștinilor supuși genocidului în Orientul Mijlociu.

- Am votat pentru o persoană care a promis că va reduce impozitele pentru clasa mijlocie

- Am votat pentru o persoană care a promis că va proteja al doilea amendament al Constituției care le dă dreptul cetățenilor să poarte arme.

- Am votat pentru o lege corectă a imigrației. “Este dreptul nostru, ca națiune suverană, să ne alegem imigranții pe care îi considerăm noi cel mai probabil să prospere, să ne ajute la dezvoltarea acestei țări și care să ne iubească.”

Cine sunt acești “necunoscuți” din umbră care l-au votat pe noul președinte și despre care vorbesc mass media americană? Sunt persoanele care cred în valorile create de Dumnezeu, care muncesc din greu pentru ei și pentru familia lor (formată din soț, soție și copii) pentru a-și plăti facturile la timp, cărora le pasă de comunitatea din care fac parte, cărora le pasă de mediul înconjurător și nu cred că încălzirea globală este un produs al omului ci mai degrabă un ciclu natural prin care trece planeta, care își iubesc armele și libertatea religioasă, le pasă de educația copiilor lor și să aibă un cuvânt de spus în aceasta nu doar să fie educați de un guvern care încearcă prin orice mijloace să îl îndepărteze pe Dumezeu din programa lor.

Un singur lucru la care trebuie să ne concentrăm în viitorul apropiat, indiferent de culoarea noastră politică: să ne rugăm pentru noul președinte ales. Nu trebuie să ne încredem pe deplin în el, este doar un om, nu este un mesia. Este doar un om, un om de afaceri și un politician în devenire. Până la urmă, citim la Ieremia 17:5 că “blestemat* să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor şi îşi abate inima de la Domnul!” iar la 1 Timotei 1:2-3, citim «vă îndemn dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii, pentru împăraţi (a se citi Președinte) şi pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea. Lucrul acesta este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru.»

 

Câteva gânduri din partea câtorva persoane, majoritatea din Portland, care au votat la aceste alegeri:

Pentru mine, aceasta a fost a treia perioadă de alegeri prezidențiale în SUA, dar a fost una cu care m-am luptat cel mai mult.

În primul rând, miza a fost semnificativ mai mare de data aceasta în jurul valorilor, pentru că eu sunt acum un tată a doi copii și privesc la viitorul țării din această perspectivă, pentru propria lor siguranță și libertate, nu doar pentru a mea.

În al doilea rând, alegerile prezidențiale dintre cele două partide majore au fost dezamăgitoare.

Pentru mulți dintre prietenii mei conservatori alegerea a fost simplă, cum ar fi fost întotdeauna: să votez pentru o platformă, care înseamnă valori morale Biblice inspirate tradițional, cum ar fi libertatea personală, apărarea fătului nenăscut, afirmarea că Dumnezeu a creat căsătoria între un bărbat și o femeie. Nu contrazic că cele două partide s-au găsit la poli opuși din aceste privințe. Aceste lucruri sunt sacre.

Dar nu am putut ignora imaginea de ansamblu. Pentru că ceea ce am înțeles eu din Biblie, sunt valori pe care Partidul Democrat le susține, iar Partidul Republican le ignoră sau sunt înțelese greșit, cum ar fi ca o națiune bogată ce suntem, să facem tot ce putem pentru a ajuta pe cei săraci, pe cei nefericiți, pe dependenții cronici, pe bolnavi și cei nefericiți printre noi; cum ar fi vindecarea dezbinări rasiale, fiind primitori pentru străini, și îngrijirea pentru această frumoasă planetă pe care Dumnezeu ne-a dat-o.

Dar, în cele din urmă, totul se rezumă la oamenii pe îi votăm, pentru că atunci când alegem un președinte nou, noi nu alegem uni set de valori neînsuflețite, ci o persoană. Atunci când votăm, trebuie să avem un fel de încredere că viitorul președinte va încerca de fapt să realizeze ceea ce el sau ea a promis. Și, părerea mea este că cei doi candidați au eșuat cum nu se poate mai rău. Cum aș fi putut să decid care a fost cel mai de încredere între cineva care a fost dovedit în mod public că a mințit cu privire la problemele care afectează securitatea națională și cineva atât de obișnuit cu exagerări și manipulări în relațiile sale de afaceri, care apără minciuna ca «Hiperbolă Adevărată», în cartea sa? Ambii au fost niște oportuniști, în opinia mea - unul dintre ei un oportunist politic, iar altul un oportunist de afaceri - fără valori serioase de bază și care și-ar fi dat viața pentru, a ajunge în Casa Albă. Nu am avut încredere în nici unul dintre ei pentru a duce la îndeplinire ceea ce au promis.

Uneori mi-aș dori un sistem de vot ideal unde să pot vota în mod specific pentru problemele care mă privesc, nu pentru o afacere sau un pachet de poziții bune și rele. Dar noi trăim în lumea reală, iar sistemul politic american este superior majoritatea țărilor, dar nu este perfect, pentru că această lume este imperfectă, și oamenii sunt corupți și coruptibili.

Așadar conștiința mea mi-a lăsat doar o singură alegere: să voteze împotriva amândurora Hillary Clinton și Donald Trump, votând pentru un candidat pe care am fost sigur că nu va câștiga, dar mi-a dat o oportunitate de a face o declarație cu votul meu. O declarație că refuz alegerea binară ce mi-a oferit-o sistemul, că sistemul bazat pe două părți este ceea ce ne-a adus la acest punct, că nu ai de a alege ceva mai puțin rău dintre cele două rele. Și, la urma urmei, din moment ce eu nu locuiesc într-un stat cheie (swing state), am fost conștient de faptul că votul meu nu va afecta alegerile în favoarea sau împotriva oricărui dintre cei doi candidați majori, așa că am putut să-mi voteze conștiința, fără nici o teamă de a ridica mâna pentru Hillary sau Trump.

Acum, că Donald Trump este președintele nostru ales, voi respecta aceasta, iar eu pot doar mă rog și să sper ca «Hiperbola Adevărată» să se aplice doar numai unora dintre declarațiile mai puțin bune ale campaniei sale, și nu la cele bune. Nu pot decât să sper și să mă rog ca el va duce o politică în beneficiul națiunii și a lumii, pentru că singurul lucru de care el este preocupat este să aibă suces, să fie apreciat de mase, și de a câștiga un nou mandat. Iar drumul său în acest scop este numai prin voința poporul, care îl va judeca în 4 ani de acum prin realizările și nu prin promisiunile sale.”

Ezechiel Trifan

 

Această campanie electorală a fost, spre deosebire de oricare alta pe care l-am votat în ultimii 8 ani, o experiență negativă. Ambii candidați au avut defectele lor, și la fel ca în multe bătălii politice, a fost o alegere între «una mai mică dintre cele două rele». La aceste alegeri, am ales să votez cu Hillary, nu numai pentru că eu sunt democrată convinsă, ci pentru că doamna Hillary a avut mult mai multă experiență în domeniul politic decât adversarul ei nu.

Nu m-am așteptat să aleg un Președinte de Companie (CEO), fără experiență politică, de fapt, aș fi preferat o persoană cu experiență de cel puțin 5 ani pentru o poziție de președinte al Statelor Unite, așadar, “jos pălăria” pentru că Trump a reușit o astfel de performanță: să ajungă președinte fără să aibă experiență politică.

În afară de experiența politică a lui Hillary, am simțit, că ea avea diplomație, tact, atitudinea și temperamentul pentru a reprezenta o națiune, în timp ce Trump nu posedă nici una dintre competențele menționate mai sus.

Un alt motiv pentru care am votat pentru Hillary este că ea a pus pe ordinea de zi și planurile sale politice pentru mandatul său, în timp ce propunerile lui Trump nu aveau substanță și cunoașterea problemelor în esență. Din nou, nu am fost o susținătoare fermă a lui Hillary, dar a trebuit să facă o alegere între cei doi candidați principali. Din păcate, votul pentru un al treilea candidat era o pierdere de vot, ceea ce a fost regretabil și trebuie să regândim sistemul bazat pe două părți, dar asta este o discuție cu altă ocazie.

Alegerea mea a fost între un politician versat, implicat într-o investigație a FBI, scandaluri cu e-mailuri furate și o organizație de caritate cu donații dubioase și o stea fără experiență, o vedetă TV, un rasist, un bigot, sexist, xenofob, misogin și un elitist care a condus o campanie electorală pe frică și ură. El întruchipează toate caracteristicile unei persoane demne de dispreț și sunt întristată să văd că acest individ va conduce lumea liberă pentru următorii 4 ani. Preocuparea mea constă nu numai în viitorul Statelor Unite, dar și a lumii ca un întreg, deoarece ca putere de conducere, deciziile Americii vor avea consecințe globale. Mă bucur că nu sunt legată numai de o cetățenie americană, dar sunt destul de norocoasă pentru a avea și cetățenia română. După cum am petrecut ultimii patru ani în Belgia, aș putea spune cu siguranță că următorii patru ani îi voi petrece tot în străinătate.”

Daniela Borlea

 

“Speranța mea nu este în Trump, ci în ceea ce crede el. Speranța mea este întotdeauna în Isus Hristos. Acest lucru trebuie să fie cunoscut. A fost mișcarea care ne-a unit să fim atât de pasionați de aceste alegeri. Curtea Supremă de Justiție, selecția judecătorilor pentru locurile vacante ale Curții Supreme sunt foarte importante pentru viitorul nostru. Iar contextul moral al politicii noului președedinte va fi, sperăm, în conformitate cu convingerile noastre religioase. Este demn de remarcat faptul că noul Vice Președinte al nostru, Mike Pence, este un om cu frica de Dumnezeu și sperăm cu nerăbdare să fie în apărarea credinței noastre. Aceste alegeri au fost foarte importante. Și am reușit cumva să evităm o președinție a doamnei Hillary, aceasta cred că este una dintre cele mai mari binecuvântări.

Cel mai important lucru cred, că Dumnezeu ne-a dat mai mult timp, nu ne-a salvat viețile. Cu libertatea pe care am primit-o, trebuie să ne gândim bine ce să facem. Să stăm “cu mâinile în sân” pentru o perioadă de 4 ani și să tăcem în libertatea noastră? Nu, prin harul lui Dumnezeu, avem mai mult timp să predicăm Evanghelia în mod liber într-o națiune singură sub Dumnezeu. Este nevoie de noi toți să reconstruim din nou o Americă Minunată, nu doar de un singur om.”

George Horga Jr.

 

“De ce am votat pentru Trump?

Pentru că unul din părinții mei și-a riscat viața pentru a conduce familia noastră cât mai departe posibil exact de lucrurile la care am asistat în ultimii 8 ani, timp în care valorile mele creștine au fost călcată în picioare, sistemul a fost infestat lent cu «noul normal», cum ar fi: e ok să fii homosexual, transsexual este un gen real, nu ar trebui să ne salutăm unii pe alții cu Crăciun Fericit ca să nu jignim pe cineva și așa mai departe. Noua generație de tineri, cunoscuți și sub numele de generația care li se cuvine totul fără să ridice un deget, au fost spălați pe creier de către mass-media liberală prin intermediul mass-mediei, internet, ziare, TV și școli, și că aceștia ar trebui să iasă în stradă și să “ceară”! De când individul care a lucrat 2-3 locuri de muncă toată viața lui, a împrumutat bani pentru a investi și a riscat totul, a lucrat pentru a deveni bogat trebuie să împartă averea lui cu niște “pierde-vară”, care stau în jur fără să facă nimic bun pentru societate, fumează hașiș toată ziua și se gândesc cum să fenteze sistemul ca să nu lucreze!

Stilul de gândire sovietică adoptat de Partidul Democrat (“tot ce ai nevoie este de a agita masele, spunându-le că cei bogați s-au îmbogățit prin utilizarea celor săraci) aproape a înăbușit darul cel mai prețios pe care îl are un om - să ia o decizie conștientă pe cont propriu! Sovieticii, nord-coreenii și alți dictatori sunt capabili să mențină masele sub control prin utilizarea forței, limitarea comunicațiilor, folosind evenimente din întreaga lume pentru propagandă și așa mai departe. Aici în Statele Unite, democrații au ales o altă strategie - spală creierelor a 2 generații iar a treia generație, vor dori o viață comunistă!

Am fost în Chicago la Convenția Română în acest an și singurul lucru pe care pastorul Ravi Zachariah l-a spus, a fost că trebuie să-i învățăm pe copiii noștri cum să se gândească! Ei nu mai pot gândi pentru ei înșiși, ei acționează ca niște roboți creați de către mașinăria mass-media liberală!

Așadar, acestea sunt câteva din motivele pentru care am ales să votez pentru Trump! Am votat platforma republicană, gândirea conservatoare și ideologia creștină! TRUMP ca individ are defectele sale, nu se pune problema, dar opoziția ar fi însemnat prăbușirea uneia dintre celei mai civilizate din istoria omenirii, Statele Unite ale Americii.”

Geta Werner