"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Pentru mai multe imagini accesati link-ul de mai jos:

https://drive.google.com/drive/folders/1eIE4684vazimULt4agvwZVNuXdkcIWzb?usp=sharing

La data de 28 Octombrie, comunitatea din Portland s-a bucurat de prezența unei personalități de excepție, cunoscută pe plan internațional pentru talentul său de a cânta. Numele ei este Laura Bretan. Are doar 15 ani. Ce a făcut-o recunoscută la nivel global, este vocea ei, unică în lume, o voce angelică. Am stat puțin cu ea de vorbă după acest eveniment. Este o tânără obișnuită, careia îi place tot ce i-ar plăcea unei tinere de vârsta ei, însă este de o modestie inedită. Ca să poată să călătorească la diferite evenimente, face școala acasă. Învăță cântece noi, studiază muzică și merge la biserică.

Îi place să se joace în aer liber cu frații și verișorii ei, îi place să citească, să călătorească și să-i ajute pe alții. Vorbește fluent engleza și româna. A donat câteva dintre câștigurile sale anterioare, inclusiv cea de la concursul Apollo Theatre NY la o fundație “Safe Haven”, care ajută oamenii străzii. Ea recunoaște că darul de a cânta, vocea ei,  este un dar de la Dumnezeu, de care nu se rușinează să Îi rostească numele în fața mulțimilor de persoane în jurul lumii.

Laura a fost aleasă în calitate de ambasador al Star of Hope International, o organizație care îi ajută pe copiii cu dizabilități, orfani și săraci în multe țări ale lumii, inclusiv România.. Fundația în prezent ajută 44 000 de copii!

Această organizație, la inițiativa Laurei, a organizat sâmbătă seara, 28 octombrie,  la biserica Philadelphia din Portland, un program de strângere de fonduri. La program au participat mai mulți cântăreți, printre care grupul The Messengers,  George Horga Jr., Otto și Teo Pascal din România și Corul de Tineri al bisericii Philadelphia, dirijat de Ani Petraș. Programul a fost condus de către Gabi Hada.

Laura a interpretat 6 cântări maiestuoase, dintre care una este piesa care îî place cel mai mult: “Rugăciunea Domnului” (The Lord’s Prayer). Cuvintele cântecelor, cât și vocea ei unică, a atins un nivel melodic uimitor. Tonurile muzicale le-a intonat cu o ușurință naturală pe care numai o forță divină poate să le inspire și să le acompanieze. Vocea ei clară, angelică, a atins multe suflete.

Laura este recunoscătoare părinților ei, care o susțint la toate evenimentele, dar forța nevăzută care o motivează foarte mult, este meomoria bunicului ei care a plecat dintre noi dincolo de stele, în ianuarie 2016

Tânăra s-a născut la Chicago în aprilie 2002. Încurajată de mama ei, Laura a început să cânte în biserica locală când avea doar patru ani. La cinci ani a început să cânte la pian. A participat și a câștigat numeroase concursuri și competiții.

Laura a început o cursuri vocale în 2015 cu mezzo soprana Nicoleta Roman, artistă lirică a Orchestrei Simfonice din Chicago.

 

 Câteva din perfomanțele Laurei:

- a participat și a câștigat “Românii au Talent” (iunie 2016)

- s-a calificat ca Finalistă al Americanii Au Talent 2016 (a primit un buzzer de aur de la Mel B. care a trimis-o direct în show-urile live). Videoclipul a adunat peste 38 de milioane de vizionări pe YouTube.

- a interpretat cu renumiții tenori Il Volo în septembrie 2016.

- a primit premiul “The Voice of an Angel” de la Fundația Safe Haven (iulie 2016).

- a primit un premiu de excelență pe 1 octombrie, la Roma, Italia, de la Organizația Pro Patria în cadrul Festivalului Internațional.

- a cântat cu David Foster în Beverly Hills pentru Gala FDIF. Acesta a încurajat-o și ia spus că “nu a mai auzit niciodată o voce atât de puternică de la o persoană atât de tânără”

- a jucat pentru Gala de Aniversare a Proiectului Harmony la Opera Omaha. Ea a fost invitată să joace cu Andre Rieu și să participe la emisiuni TV în Europa și China!

- a fost prezentă ca invitat special la The Voice Jr în România.

- a participat la gala Fundației pentru Cancer Research din cadrul Universității din Chicago.

- a interpretat pentru aniversarea a 100 de ani de la Boystown din Omaha și cu David Foster la Conferința Globală Milken din cadrul Hilton Beverly.

- a fost nominalizată și a câștigat un premiu foarte special în Italia pentru cântări. Ceremonia va avea loc la Vatican.

- a  interpretat și în Germania pentru “It’s Showtime”:

- a apărut în calitate de invitat special pentru convenția “Choice Hotels” din Las Vegas, pe data de 9 mai.

- a jucat cu David Foster în data de 13 mai la Sony Pictures Studios pentru strângerea de fonduri pentru sindromul Duchenne.

- a cântat cu fiul lui Andrea Bocelli, Matteo Bocelli, pentru Gateway for Cancer organizată de Cancer Treatment of America.

- și-a împărțit darul pentru “Gala Happy Hearts Foundation” din iunie.

- a cântat în Toronto, Canada cu Stephan Moccio

- a fost aleasă ca Anne, rolul principal din “Aria pentru Albrights”, din filmul de scurt metraj care a fost prezentat la Festivalul de Film de la Louisiana.

- a jucat pentru evenimentul spitalului Shrine, susținut recent de Arts4kids.

- a interpretat în Cluj, România, cu Orchestra de Operă și Filarmonică, într-un concert mare în aer liber, în centrul orașului.

- a interpretat cu Simfonia 2 Vibes la Hard Rock Cafe București.

 

Dumnezeu i-a dat Laurei un talent deosebit: vocea. Tânăra stea este încântată că poate aduce bucurie în inimile atâtor oameni prin vocea ei. Primește mii de mesaje pe rețelele de socializare de la oameni din întreaga lume, spunându-i ce impact mare au avut cântecele interpretate de ea în viața lor și cât de mulți dintre ei au fost atinși până la lacrimi de vocea ei! Una din preocupările sale, încă de la această vârstă fragedă, este pasiunea de ajuta pe cei mai triști ca noi, pe copiii săraci și orfani. Aceasta a devenit o virtute care o caracterizează pe Laura.