"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Pe data de 11 și 12 octombrie, comunitatea română din Portland s-a bucurat de trei seminarii pe teme medicale (Vineri seara, sâmbătă dimineața și sâmbătă seara) la care au participat mai mulți medici și cadre medicale printre care David Levy, MD - Neurochirurg și autor; Oliver Ghitea, MD - Anesteologist; Daniela Samoil, MD - Cardiologist; Emilia Aden, DO, FACC - cardiologist; Crina Crisan, MD - Urgent Care; Andreea Steward, PARM.D și Rodica Malos, DNP și Autoare.

Vorbitorul principal, Dr. David I. Levy este un medic neurochirurg cu reputație internațională care a practicat neurochirurgia cu risc ridicat de mai bine de 20 de ani, specializat în chirurgia vasculară a creierului. Dr. Levy a absolvit  Școala Medicală de la Universitatea Emory din Atlanta și a obținut pregătirea neurochirurgicală la Barrow Neurological Institute din Phoenix, Arizona, sub îndrumarea Dr. Robert Spetzler, un pionier în neurochirurgia vasculară. După ce a terminat o bursă la Universitatea din Viena (Austria), dr. Levy a fost unul dintre primii neurochirurgi din Statele Unite care a fost dublu specializat în neurochirurgie endovasculară, efectuând o intervenție chirurgicală minim invazivă pe vasele creierului, fără a deschide capul, intrând prin artera femurală a piciorului pacientului.
Dr. Levy a călătorit în România pentru prima dată în 2010 unde a fost invitat în mai multe locuri să vorbească despre IERTARE din punct de vedere medical și scriptural. În România, la Oradea a întâlnit-o și pe soția Naomi, cu care s-a căsătorit în 2016.

Dr. Levy a practicat neurochirurgia la Paris (Franța), India, Kenya și Congo și a vorbit și în SUA și pe plan internațional pe teme de neurochirurgie, neuroștiință și credință. A fost vorbitor principal la evenimentele de absolvire a școlii medicale și stomatologice și deține brevete pentru dispozitive medicale.

Dr. Levy a publicat numeroase articole științifice pe teme neurochirurgicale și a publicat Cartea Grey Matter: un neurochirurg descoperă puterea rugăciunii ... un pacient la un moment dat, publicat de Tyndale House. Cartea detaliază îmbinarea dramatică a medicinei și credinței, deoarece trece în revistă experiențele pacientului (atât bune, cât și rele), prin puterea iertării. Dr. Levy. Gray Matter a primit 5 stele pe Amazon.com și a devenit un bestseller. Cartea a fost publicată în franceză și română și este tradusă în rusă.

Dr. Levy a fost numit profesor clinic de neurochirurgie la Universitatea din California, San Diego, în perioada 2013 - 2017.

În 2015, dr. Levy a început să lucreze la exerciții de respirație și imaginație,exerciții care ar crește rezistența într-o lume de atacuri auditive și vizuale. Cei care folosesc instrumentele bazate pe credință au raportat îmbunătățiri atât în stările anxietate cât și în somn.

Fascinația dânsului cu neuroștiința și darul său de a vorbi în public, i-a încurajat tranziția în 2017 să își urmeze pasiunea: comunicarea adevărului spiritual. După ce a practicat neurochirurgia mai bine de 20 de ani, dr. David Levy și soția sa Naomi au decis că este timpul să treacă din medicină pentru a-și continua visul de a învăța și de a crea resurse pentru o mai sănătate mai bună a creierului și a minții.

Dr. David vorbește despre subiecte de neuroștiință și prezintă înțelepciunea lui Dumnezeu la fel de pertinentă și puternică astăzi. Folosind cunoștințele sale despre Biblie și creier, viziunea Dr. Levy este de a dezvălui înțelepciunea lui Dumnezeu într-un mod deosebit ajutându-i pe oameni să înțeleagă că Dumnezeu este o relație bună. Când ești stresat și distras, este foarte greul să te conectezi și să te bucuri de relația cu Dumnezeu (sau cu oricine altcineva). Într-o lume cu zgomot în creștere, Dr. Levy creează exerciții pentru a liniști mintea. Dezvoltarea relațiilor sănătoase cu Dumnezeu, sinele și ceilalți ar trebui să aducă claritate, bucurie, pace persoanelor care îl ascultă - așa cum a intenționat Dumnezeu.

Una din problemele moderne cu care se confruntă omenirea, dar în special comunitatea creștină la nivel mondial, este relația știință - religie. Dr. Levy prin seminariile dânsului, prin cuvântările de tip poadcast, aplicație pentru telefoane și canalele de media socială, răspândește mesajele vestea bună a Evangheliei lui Hristos și împletește într-o armonie perfectă combinația dintre știință și religie. Pentru mai multe informații, website-ul Dr. Levy este www.drdlevy.com