"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

O trecere în revistă a unui an sumbru marcat de evenimente care au schimbat istoria omenirii

Cine ar fi crezut anul trecut, în 2019 că anul 2020 va fi atât de presărat cu evenimente care ne-au marcat viața atât de drastic. Poate că cel mai mare eveniment al anului a fost apariția pandemiei chinezești prin răspândirea virusului COVID19 în toată lumea. În timp ce multe evenimente s-au întâmplat aici în Statele Unite, sunt unele evenimente care s-au întâmplat și în alte părți ale lumii care au afectat lumea întreagă. Din păcate, marea majoritate a mass-media americane și mondiale este umbrită de o cortină neagră putredă imaginară de vești rele, vești negative. Cu toate că anul a trecut ca un abur, am fost marcați ca niciodată de evenimentele care s-au petrecut sub ochii noștri în fiecare zi. În fiecare săptămână, în fiecare lună.

IANUARIE 2020

- Atentat de demitere a Președintele Trump  de către partidul Democrat printr-un proces de punere sub acuzare în ianuarie, sub acuzația că i-ar fi cerut Ucrainei să investigheze fostul vicepreședinte Joe Biden și fiul său Hunter.
- Brexitul real s-a întâmplat chiar în ianuarie. Consiliul European a coborât și a eliminat steagul Angliei de pe podiumul Uniunii Europene, semnalând astfel că Marea Britanie nu mai este stat membru în Uniune. Între timp, drapelul Uniunii Europene  a fost, eliminat din reprezentanța permanentă a Regatului Unit de la Bruxelles.
- Australia a continuat să ardă. Incendiile de aici au continuat să distrugă această țară, prin flăcările care au început din septembrie 2019 și au continuat până în martie 2020. Focul a provocat daune și pierderi materiale imense.
- Organizația Mondială a Sănătății a anunțat pe 9 ianuarie că a apărut un coronavirus mortal în Wuhan, China. În câteva luni, virusul s-a răspândit pe tot globul la peste 20 de milioane de oameni, rezultând cel puțin 751.000 de decese.


FEBRUARIE 2020

- Președintele Donald Trump a fost găsit nevinovat după atentatul partidului Democratic de a-l destitui (impeach) din funcție după circul politic înscenat de Camera Reprezentanților, cum că acesta ar fi fost implicat în afacerile interne ale Ucrainei. De fapt, atentatul de demitere a început de când Președintele Trump a fost ales de către poporul american în 2016. El a fost achitat în cele din urmă de Senat pe 5 februarie.


MARTIE 2020

- Probabil cea mai sumbră lună a anului dar și a istoriei moderne a omenirii. În luna martie, tot “iadul” s-a dezlănțuit pe pământ. Sub umbra unei pandemii, întreaga lume s-a oprit din orice activitate. O liniște stranie și sumbră s-a așternut peste întreg Mapamondul. Magazine goale. Restaurante părăsite. Școli fără copii și profesori. Copii și părinți “arestați” la domiciliu. Oameni muribunzi, singuri în paturile de spital, în carantină. Biserici și sinagogi fantome. Piețe goale. Evenimente anulate. Piețele globale de acțiuni s-au prăbușit, dând tonul la o suferință economică de lungă durată care continuă până la sfârșitul anului. Pe măsură ce opririle s-au răspândit pe tot globul, ca o caracatiță morbidă, viața așa cum am știut-o, părea să se oprească peste noapte: zboruri goale, centre urbane pustii și nave de croazieră care pluteau în derivă aproape de porturi, pasagerii lor prinși, sperând în zadar un loc în port. S-au oprit stângerile de mână, s-au impus oprirea îmbrățișărilor dar mai mult ca oricând: s-au oprit zâmbetele prin obligativitatea purtării măștilor. FRICA și NEÎNCREDEREA au cuprins întreaga lume ca o pânză de păianjen. Pentru prima dată în viață, am putut să trăim ceea ce s-ar putea numi foarte bine VREMURI APOCALIPTICE.  
- Tot în martie, Organizația Mondială a Sănătății a numit coronavirusul ceea ce este și ce va rămâne luni de zile: o pandemie.


APRILIE 2020

- “Nebunia” pandemică în plină desfășurare. Oamenii și economiile nu pot rămâne închiși, izolați  pentru totdeauna. În aprilie, restricțiile pe scară largă din cauza coronavirusului au început să se cedeze din cauza presiunii, iar grupuri de americani au ieșit în stradă în semn de protest, cerând revenirea la normalitate. Dar normalul a dispărut deja de mult. Măștile faciale au devenit o vedere familiară, iar distanțarea socială a devenit un mod de viață. Cazurile de coronavirus la nivel mondial au atins 1 milion la începutul lunii. Până la sfârșitul lunii aprilie au existat 1 milion de cazuri doar în Statele Unite și peste 62.000 de decese în întreaga lume. Directivele federale privind distanțarea socială au expirat, lăsând statele să-și urmeze propriul destin, în ciuda semnelor clare că amenințarea era departe de a fi terminată.


MAI 2020

- O criză rasială a explodat în america când George Floyd, un bărbat negru neînarmat, a fost ucis în timpul unei întâlniri cu poliția din Minneapolis, - altercație care a fost surprinsă într-o secvență video în timp ce un ofițer îngenunchea pe gâtul individului timp de aproape nouă minute. Dintr-o dată, porțile rasiale au fost deschise. Străzile pustiite în timpul săptămânilor de blocare a coronavirusului au fost inundate noapte de noapte, cu mii de protestatari care cereau justiție, răspundere a poliției și reforma acesteia. În tot acest timp, pânza neagră de paianjen a  coronavirusului atârna încă peste lume. Țările au început redeschiderea provizorie. Pentru prima dată din decembrie, China și-a înregistrat prima zi fără un nou caz. Cu toate acestea, amânarea trebuia să fie de scurtă durată.


IUNIE 2020

protestele provocate de moartea lui George Floyd au continuat și în iunie și au devenit globale. Manifestanții au umplut centrele orașelor din Regatul Unit, Germania, Franța, Brazilia, Australia, Africa de Sud și nenumărate alte țări, unindu-se sub un singur refren: Viața Negrilor Contează.


IULIE 2020

- Altercațiile dintre poliție și protestatarii VNC a umbrit întreaga lună a lui cuptor.


AUGUST 2020

- O explozie masivă într-un port din Beirut, provocată pe 4 august de detonarea accidentală a 2.750 de tone de azotat de amoniu, a ucis cel puțin 190 de persoane și a rănit alte mii.
- Incendii apocaliptice au izbucnit pe coasta de vest a Statelor Unite, începând din California, care s-au extins în statul Oregon până în statul Washington, arzând milioane de hectare de pădure, au decimat mii de proprietăți și au cauzat strămutarea a sute de mii de oameni. Zona Portlandului, a fost copleșită de fumul incendiilor care au poluat aerul afectând sute de mii de persoane, aerul fiind greu de respirat.


SEPTEMBRIE 2020

- Judecătoarea Curții Supreme Ruth Bader Ginsburg a murit pe 18 septembrie, la vârsta de 87 de ani. A fost a doua femeie numită la Înalta Curte.


OCTOMBRIE 2020

- Președintele Trump a anunțat pe 2 octombrie că atât el cât și prima doamnă Melania Trump au fost testați pozitiv pentru virusul Corona19. A fost internat timp de trei zile la Centrul Medical Militar Național Walter Reed înainte de a fi externat pentru a-și continua recuperarea la Casa Albă.


NOIEMBRIE 2020

- Ciudățenii electorale în America. Când orologiul a sunat miezul nopții dintre 3 și 4 noiembrie, Președintele Trump conducea detașat în 4 state considerate cruciale în alegerile prezidențiale din 2020, apoi numărătoarea voturilor s-a oprit subit. Însă surpriza secolului a venit dimineața de 4 noiembrie, când toate cele 4 state îl arătau pe Joe Biden câștigător. Ciudat, tare ciudat. Lucruri din acestea se puteau întâmpla în țări ca Venezuela, Cuba sau chiar Coreea de Nord, dar nu în cea “mai mare democrație” din lume. Mai ciudat ca oricând este și faptul că contracandidatul Președintelui Trump, Joe Biden, s-a fălit la una din emisiunile televizate din Statele Unite, într-un moment de strălucire lucidă, cum că “am pus la punct cea mai mare schemă de fraudă electorală din istoria Statelor Unite” iar în altă “ieșire” la una dintre puținele ședințe de campanie electorală din mijlocul veri, s-a “fălit” la unul dintre puținii participanți că “nu are nevoie de votul lui’, știind probabil că alegerile din noiembrie erau deja aranjate. Împins orbește de către conglomeratele mass-mediei și media socială și industria tehnologiei din Statelor Unite, Joe Biden este probabil întruchiparea corupției clasei politice elitiste americane.  Lupta pentru menținerea președinției continuă atât pe plan judiciar cât și pe plan politic legislativ. Deocamdată, Președintele Trump este Președintele Statele Unite, și eu cred că va continua să fie Președintele acestei țări încă 4 ani.


DECEMBRIE 2020

Anul 2020 a fost marcat de frică și de ură. Clasa politică din întreaga lume a deturnat sistemul pandemic al coronavirusului și îl folosesc ca o căpușă uriașă pentru a suprima și subjuga populația prin tot felul de ordonanțe draconice de limitare a libertății cetățenilor, oprimarea companiilor mici și mijlocii, impunerea purtării măștii faciale și păstrarea distanței sociale, cu toate că s-a dovedit de-a lungul întregului an că de fapt virusul Covid, nu este cu mult mai mortal și mai periculos decât o gripă. Anul 2020 a fost un an memorabil trist și sumbru. Acțiunile elitiste ale birocraților politici mână în mână cu majoritatea mijloacelor media, este doar o avanpremieră a lucrurilor ce or să se întâmple cu adevărat în lume.

Până atunci, cea mai mare VESTE BUNĂ care a străbătut istoria omenirii de-a lungul secolelor: Hristos s-a născut. Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni s-a dat şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii. (Is. 9:6). Fie ca sărbătoarea Nașterii Mântuitorului nostru Isus Hristos să ne aducă pacea și liniștea de care omenirea are atâta nevoie.