"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Educație ca acasă

Pe data de 14 iunie 2021 a avut loc un eveniment special pentru mai mulți copii ai românilor care au absolvit diferite clase ale școlilor de tip “home school” (Școală la domiciliu).

Educația la domiciliu în Statele Unite ale Americii constituie educația a aproximativ 3,4% dintre elevii din SUA (peste 2 milioane de elevi). Numărul de educatori la domiciliu din Statele Unite a crescut constant în ultimele decenii de la sfârșitul secolului al XX-lea. În Statele Unite, Curtea Supremă a decis că părinții au dreptul fundamental de a direcționa educația copiilor lor.
Educația copiilor în Statele Unite, de la grădiniță până la absolvirea liceului, se face de către stat și guvernul federal (școala Publică), de către organizații private, în general organizații religioase sau biserici (școala privată) și Școala la Domiciliu, de care se ocupă părinții elevilor.

Pentru școala la domiciliu există mai multe programe care sunt oferite părinților care doresc să se ocupe de educația copiilor lor. Aceste programe sunt cumpărate la pachet și includ toate clasele și activitățile de care are nevoie copilul pentru a-și acumula cunoștințele necesare pentru viață dar și pregătirea pentru o educație superioară ca facultate sau colegiu.

Școlile publice sunt finanțate de către contribuabili prin impozitele pe care aceștia le plătesc la nivel de comitat (county), impozitele pe proprietate, din impozitele la stat și guvern.

Prin alegerea cetățeanului de a-şi educa copiii la domiciliu,  aceștia nu sunt scutiți de impozitele pe care le plătesc pentru educația în școlile publice.

Educația este cea mai importantă investiție pe care o persoană o poate obține de-a lungul vieții.  Educația nu se oprește la o absolvire, care este doar terminarea unui segment al acesteia, ci aceasta continua de-a lungul vieții.


Ne educăm pentru a obține cunoștințe


Nu există prea multe diferențe între cunoștință și educație, deoarece ambele sunt corelate între ele. Principala diferență dintre cele două este că educația este un proces formal, în timp ce cunoașterea este o experiență informală.

Educația este dobândită prin instituții formale precum școala, colegii și universități, în timp ce cunoștințele sunt dobândite din experiențele din viața reală. Prin urmare, educația este un proces de obținere a cunoștințelor pentru o anumită aplicație utilă, în timp ce cunoștințele sunt fapte dobândite de la o bună educație, de la colegi, consultări și citiri extinse.

O altă diferență dintre cele două este că educația este predată de către profesori elevilor, în timp ce cunoștințele sunt dobândite de la sine sau sunt conduse de sine. Educația este un proces de învățare și se ajunge la cunoașterea diverselor fapte, idei și teorii. Pe de altă parte, cunoașterea este aplicarea acestor fapte și teorii. Nu există linii directoare stabilite pentru aceasta. Educația are un set predefinit de reguli, reglementări și curriculum, în timp ce cunoștințele nu au astfel de limite. Poate proveni de la profesor, părinți, prieteni, momente dureroase ale vieții, momente vesele, copii etc. Prin urmare, cunoștința nu este predată, ci este dobândită prin eforturi de sine.

Copiii care au absolvit până acum sunt o mândrie atât pentru părinți cât și pentru întreaga comunitate. Sunt momente care ne marchează pe viață, momente frumoase pe care nu le vom uita niciodată.  Felicitări tuturor absolvenților!