"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Gașca politică americană “a luat-o pe ulei”

Țapul ispășitor era un animal folosit în timpul ritualurilor din cele mai vechi timpuri de evrei pentru ispășirea păcatelor în Templul Ierusalimului. Numele derivă de la ritul evreiesc efectuat în Ziua Ispășirii (Kippūr), când Marele Preot punea toate păcatele oamenilor pe un țap și îl alunga în deșert. Ritualul este descris în Biblie în Levitic (cap. 16), în Mișna (Yoma cap. 6) și în Talmud (Yoma, foile 66-67).

În sens figurat, expresia țap ispășitor se referă la un individ sau un obiect ales pentru a fi considerat responsabil pentru niște greșeli colective pentru care acesta este total sau parțial nevinovat. În istorie, fenomenul de țap ispășitor a avut motive culturale, sociale și religioase, conștiente sau nu.

Gașca politică a Statelor Unite u “luat-o pe ulei” în aproape adevăratul sens al cuvântului. Ce bine că au pe cine să dea vina pentru problemele cu care se confruntă America în ultima vreme de când, acest “președinte” cu care s-a ales această țară, continuă cu gafă după gafă să facă de rușine o națiune întreagă. “Noroc” cu războiul din Ucraina, care a terminat și virusul și covidu. Tot mai rar auzi de ei și de pandemia care ne-a terorizat câțiva ani de zile. În sfârșit au găsit pe cine să mai dea vina pentru probleme cu care se confruntă Statele Unite, cu inflația, cu o populație record de oameni ai străzii, cu rafturi goale prin magazine (rafturile magazinelor sunt goale mai ales la secțiunea unde de obicei este laptele praf pentru copiii mici), cu lanțuri de aprovizionare rupte, cu crize și iar crize. Au găsit țapul ispășitor în persoana lui Vladimir Putin, lideru de la Kremlin care este de vină pentru toate neajunsurile americanilor. Nu că el ar fi un sfânt, dar dacă tot nu le-a mers politicienilor democrați schema cu infiltrarea și influențarea alegerilor prezidențiale din 2016, acum este timpul să îl învinuiască pe Putin cu tot ceea ce ar putea pentru a-l da jos și pentru a le da o lecție rușilor.    

Congresul american a aprobat recent suma uriașă de “ajutor pentru Ucraina” de 40 de miliarde de dolari, cu 7 miliarde mai mult decât a cerut Președintele Biden, în timp ce au trimis în prealabil 14 miliarde. Suma este colosală, mai jos sunt câteva dintre scopurile pentru care au fost alocate aceste fonduri:

- 760 milioane de dolari pentru securitatea hranei ucrainienilor și al restului lumii.

- o mare parte din aceste miliarde au fost alocate combaterii traficului de persoane din … Ucraina, nu a persoanelor care intră ilegal în Statele Unite.

- Tot din această sumă s-a alocat milioane de dolari pentru “adăposturi de urgență”, nu că America ar avea nevoie de adăposturi pentru cei aproape 1 milion de oameni ai străzii care împânzesc orașele și metropolele americane cu focare pline de infecție și mizerie.

- 900 de milioane de dolari pentru “programe de îndreptățire (entitlement)” pentru persoanele din Ucraina care doresc să emigreze în Statele Unite.

- 72 de milioane pentru “Cercetare, Dezvoltare, Testare și Evaluare”, ce o mai fi și asta? Mă gândesc că este un mesaj codat pentru care doar ei, politicienii îl înțeleg.  O fi aceasta ceva de a face cu dezvoltare de ceva laboratoare de arme biologice? Mă întreb și eu așa ca un cetățean de rând ce o mai fi și cercetarea, dezvoltarea și evaluarea asta?

De remarcat că Congresul american a cheltuit cu Ucraina în ultimele 6 luni mai mult decât au cheltuit Statele Unite pentru drumuri și poduri pentru anul 2021, adică suma de numai 25 de miliarde. Cu banii pe care americanii îi trimit Ucrainieni, ar putea reînnoi toată infrastructura de drumuri și poduri a SUA, care are nevoie inedită de ajutor. Suma pe “cel mai iubit dintre pământeni”, adică Președintele Biden, a cerut-o congresului este mai mult decât dublă decât bugetul pe care acesta l-a alocat securității granițelor Americii. Fiecare membru al Partidului Democrat din Camera Deputaților, a votat pentru această “lege de ajutorare a Ucrainei”.

54 de miliarde de dolari “aruncati în vânt”, o sumă cam cât este bugetul Rusiei pentru armata sa pentru un an. De unde or fi având democrații ăștia atâția bani, că doar nu sunt banii pe garduri aici în America? Oh, da, de la cetățeanul de rând care plătește taxe și impozite la greu. Dacă muncești cinstit aici în America, ești taxat la maxim. Ba mai voiau politicienii noștri să ne taxeze și aerul care îl respirăm, prin taxa de dioxid de carbon care a fost promovată cu atâta obrăznicie politică prin secolul trecut prin fenomenul de încălzire globală. Noroc că s-a terminat și acela, că a fost înlocuit de Schimbarea Climatică… că doar pe cine or da vina fruntașii noștri pentru schimbările din natură? Că doar și Schimbarea Climatică este doar un țap ispășitor, numai unul mai complex, virtual.

Interesant că majoritatea ajutorului politic pentru Ucraina este desemnat pentru “apărarea granițelor Ucrainei” în timp pe la granița de sud al Americii intră în fiecare zi persoane necunoscute cu miile. Cine știe cine or mai fi și aceștia? Se bucură cartelele de droguri din Mexic pentru că au o cale liberă de vreo 2 ani de zile pentru a inunda Statele Unite cu droguri. Persoanelor care intră ilegal în Statele Unite, li se asigură mâncare, cazare și transport la diferite destinații din interiorul SUA.

Ciudățeniile politice continuă să apară susținute cu religiozitate de către mass-media americană. Recent, Președinta Camerei, Nancy Pelosi, și o delegație de parlamentari americani s-au angajat să susțină Ucraina până când aceasta va obține victoria împotriva Rusiei, după o întâlnire cu liderul Ucrainei în … capitala Kiev. Comentariile SUA au venit în timp ce înaintarea militară a Moscovei a stagnat, iar oficialii ruși au acuzat sabotorii pentru un atac pe teritoriul său.

Gașca politică în frunte cu Adam Schiff, democratul care a încercat să-l ‘prindă la colț” și să îl dea jos pe cel 45-lea Președinte de atunci, Donald Trump, cu coliziunea cu Russia, au aterizat în exact în mijlocul focarului războiului, în Kiev … culmea, oare cum au îndrăznit acești “eroi” să fenteze obuzele și bombele rușilor? Cidat, nu?

La o conferință de presă recentă la Rzeszów, Polonia, reprezentantul Adam Schiff (D., California), președintele Comitetului de Informații al Camerei Deputaților, a declarat că “angajamentul SUA nu se va încheia până când „victoria este câștigată””. Administrația Biden a spus că nu va trimite trupe americane să lupte în interiorul Ucrainei.

Luând în considerare vorbele doamnei Pelosi, șefa majorității democrate din Camera Reprezentanților, care s-a referit recent cu atâta pioșenie la “brutalitatea lui Putin nu este doar despre acțiunile dânsului în Ucraina, ci de impactul pe care acesta îl are asupra hranei întregii lumi. Așadar când ești acasă și te gândești la aceasta (referindu-se la crizele de hrană din … Ucraina, din America și din lume), gândește-te la fraza “când am fost flămând, mi-ați dat de mâncare” (referindu-se la a Scriptură unde Hristos ne spune la Matei 25:35 Căci* am fost flămând şi Mi-aţi dat de mâncat”)” Ca și cum Lui Hristos i-ar păsa de trimiterea de armament Ucrainei, cu cât trimitem mai multe bombe și rachete Ucrainiei, cu atât mai mulți oameni vor avea … de mâncare.

Politicienii noștri nu se mai feresc deloc de faptul că prin ajutorarea Ucrainei, vor să-l dea jos pe Putin. Senatorul republican (trans-republican) din Carolina de Sud s-a mândrit cu poziția dânsului de “suntem în Ucraina pentru ca să îl dăm jos pe Putin, iar dacă acesta va mai sta în picioare după toate acestea, atunci întreaga lume va fi un loc sinistru, întunecat”.

Jocurile clasei politice americane și nu numai, au devenit vizibil periculoase. Aceștia caută înadins să dea vina pe cineva pentru problemele cu care se confruntă națiunea americană. Urăsc războiul, dar jocurile politice din Ucraina au devenit sinistre. Politicienii noștri “se joacă cu focul” în adevăratul sens al cuvântului. Mor oameni nevinovați și sunt distruse vieți umane pentru că “aleșii” noștri sunt incapabili să ia decizii în favoarea cetățeanului de rând. Sau poate nu sunt chiar așa de incapabili ci sunt doar manevrați din spate de forțele obscure care conduc această lume.