"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Continuăm și anul acesta seria “Și noi suntem mândri de voi” cu aceeași idee și gând că fiecare dintre noi trecem prin viață și suntem marcați de evenimente care sunt doar niște pietre de hotar despre care noi sau familiile noastre suntem mândri. Și noi, comunitatea, suntem mândri de voi, de evenimentele minunate prin care treceți.

Suntem deschiși și pentru numărul viitor să ne trimiteți la redacție sau să mă contactați personal, cu ce fel de evenimente deosebite s-au petrecut în familia dumneavoastră, în special absolvirea unei școli sau facultăți, fie de aici din Statele Unite, România, sau în oricare altă parte a lumii. Am vrea să vă cunoaștem, vrem să vă spunem că și noi suntem mândri de efortul vostru, de timpul vostru petrecut pe “băncile școlii” sau mai recent, online. Sunt eforturi uriașe pe care mulți dintre noi le-am făcut și au meritat. Că până la urmă, educația este singua avere pe care nu poate să ne-o ia nimeni, niciodată.

În ediția aceasta vă prezentăm doar trei absolvenți: surorile Amy Turcu și Dr. Kristen Turcu din Portland Oregon și Pastor Prof. Dr. Gabi Izsak.
 

Pastor Prof. Dr. Gabi Izsak
FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE PHILADELPHIA SEMINARY„Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului,
și să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile.”  Ezra7:10VDC

Acesta este motto-ul Seminarului Teologic Penticostal “PHILADELPHIA” Melbourne, prima școala de Teologie Evanghelică românească din Australia. Deschiderea a avut loc in Septembrie 2019, au urmat 2 (doi) de studiu, iar in ziua de 28 Noiembrie 2021 s-a desfășurat Festivitatea de Absolvire, in cadrul Bisericii Române Penticostale Philadelphia; au absolvit 21 (douăzeci si unu) de studenți care au parcurs întreaga programă curriculară a Școlii.

Serviciul divin special a fost condus de fratele Pastor Gabi Izsak, pastorul coordonator al Bisericii Philadelphia si Director al Seminarului Teologic. Rugăciunea de deschidere a fost rostită înaintea Domnului de fratele Diacon Vasile Drăgan, unul din membrii fondatori ai Bisericii Philadelphia.

Au luat cuvântul profesorii prezenți in următoarea ordine: Pastor Prof. Teofil Ciortuz (FRBC), Pastor Prof. Mircea Cimpean (Tabor), Prezbiter Prof. Dr. Traian Iurescu (Betania), Pastor Prof. Doru Muresan (Philadelphia).  

Au transmis mesaje de felicitare, pentru absolvenții Seminarului Philadelphia, pastori si profesori, din cadrul Scolii de Teologie “Sola Scriptura” Chicago, SUA, care au predat diverse cursuri in decursul celor 2 (doi) ani academici:
- Pastor Prof. Dr. Crinisor Stefan, Decanul Sola Scriptura,
- Pastor Prof. Luigi Mitoi, Profesor Sola Scriptura,
- Pastor Lector Univ. Dr. Nelu Brie, Rector ITP Bucuresti, Profesor Sola Scriptura.
Având in vedere condițiile pandemice in care a avut loc Festivitatea, mesajele profesorilor au fost transmise prin intermediul internetului (mesaje înregistrate).

Festivitatea de Absolvire a fost coordonata de fratele Pastor Prof. Dr. John Berzava, Rectorul Sola Scriptura, care a felicitat absolvenții, profesorii si a apreciat acest început al unei Scoli teologice in Australia. Fratele Berzava a înmânat Diploma de Doctor of Philosophy in Theology fratelui Pastor Prof. Gabi Izsak, delegând in acest sens pe fratele Pastor Prof. Doru Muresan, Secretarul Seminarului; următoarele Diplome au fost înmânate, de către Pastor Prof. Dr. Gabi Izsak, fraților Prezbiter Prof. Traian Iurescu, Doctor of Philosophy in Theology si Prezbiter Prof. Traian Secara, Master in Theology; aceste titluri academice au fost obținute in cadrul Sola Scriptura, College and Seminary.

Fratele Gabi Izsak împreuna cu fratele Doru Muresan au înmânat Diplomele de Absolvire cu Specializarea Teologie Penticostala, absolvenților primei promoții ai Seminarului Teologic Penticostal Philadelphia. Acestia provin din următoarele Biserici:
- Australia Melbourne (Philadelphia, Betania, Tabor), Port Pirie, Brisbane (Elim), Gold Coast (Grace);
- Noua Zeelandă (Ashburton).
- Fiji;
- SUA.
Serviciul Divin special a fost împodobit prin cântări  înălțate spre slava lui Dumnezeu de către un Grup de frați (Daniel G., Alin G., Dan S.) si fanfara Philadelphia(dirijor Adrian B.). Rugaciunea finala de mulțumire a fost adusa înaintea lui Dumnezeu de către fratele Diacon Petrică Tarcea, Profesor al Seminarului.
Suntem recunoscători înaintea Domnului pentru acesta mare biruință si continuam acest frumos proiect care este al tuturor romanilor evanghelici din Australia si nu numai.
Slăvit, onorat si binecuvântat sa fie Numele Domnului!
Pastor Prof. Dr. Gabi Izsak
Director Philadelphia Seminary
Director Sola Scriptura
Campus Melbourne