"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Luna iunie a fost plină cu evenimente importante în comunitatea românească din Portland.

La Biserica Philadelphia din Portland, în prezența părinților și a invitațiilor speciali, a avut loc festivitatea de absolvire a douăzeci de copii şi adolescenți ce au încheiat diferite niveluri de învățământ privat.Învățământul public din Statele Unite a luat o întorsătură drastică de când clica politică lunatică de la Washington au pus mâna pe putere şi au început să transforme învățământul public în centre de îndoctrinare pentru clasele socio-politice minoritare.

Sistemul american de învățământ public este un dezastru. Sunt tot mai puține persoane care doresc să devină învățători sau profesori, și pe bună dreptate. Prea mulți educatori din sistem nu sunt respectați pentru valorile lor educaționale ci mai degrabă sunt forțați să respecte “liinile de re-educare” ale partidului de la putere. Prea puține districte şcolare respectă drepturile părinților și se cred mai presus de lege.

S-au dus zilele în care munca grea şi studiile acerbe erau rasplătite cel mai bine. Acum, școlile din întreaga națiune îi “ridică în slăvi” pe elevi în funcție de felul în care arată și nu de conținutul muncii lor. În plus, unele districte vor oferi pedepse mai aspre pentru elevii albi care încalcă regulile decât pentru elevii care nu sunt albi, ca parte a “disciplinei sensibile din punct de vedere cultural” (o formă a teoriei rasiale critice), care îi învață pe elevi și educatori că minoritățile nu sunt suficient de inteligente pentru a respecta regulile.

Ca și cum acest lucru nu ar fi fost suficient pentru a-i determina pe părinți să caute opțiuni de învățământ alternative, administrația Biden recompensează școlile care promovează politica identitară în clasă. În prezent, se oferă subvenții guvernamentale școlilor care promovează ideologiile de “echitate” în sălile de clasă.

Sistemul public educational actual în loc să accepte faptul că băieții și fetele sunt diferiți și au nevoi educaționale diferite, sistemul îi pedepseste pentru faptul că sunt NORMALI sau pentru că sunt silitori la învățătură. Mai multe districte școlare îi încurajează pe părinți să supună tinerii de sex masculin unor tratamente medicale ca să îi transforme în nişte “zombii guvernamintali”, deși majoritatea au nevoie doar de mai multă activitate fizică și de metode de educație mai bune.
Această teorie retorică nu este distructivă doar pentru elevii de culoare albă, ci se aplică la toți elevii. Aceasta include elevii asiatici, care sunt acum alungați din școlile de top pentru a admite în corpul studențesc elevi “de culoare” de o rasă minoritară. În plus, elevii “de culoare” sunt ținuți pe loc de ideea falsă că nu or să reușească să avanseze în sistemul educațional actual.

Mulți cred că educația privată la domiciliu, care este o opțiune aici în Statele Unite, este costisitoare. Ei cred că o educație bună trebuie să aibă un buget masiv - pentru că aceasta face sistemul de învățământ public - dar, în realitate, aruncând bani pe materiale nu se face treabă. A le oferi copiilor experiențe de învățare individualizate și capacitatea de a crește și de a pune întrebări este mult mai importantă formă de învățământ.

“Şi noi suntem mândri de voi” - continuă și în ediția acesta prin seria de trecere în revistă în publicația Romanian Times, ediția tipărită și online a absolvirilor din comunitatea noastră. Dacă cineva a absolvit o unitate de învățământ anul acesta, atât aici în Statele Unite, în România sau oriunde în lume, vă rog să ne contactați.