"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Joi, 22 septembrie, am avut ocazia să particip la întâlnirea românilor de pe Coasta de Vest cu Președintele României Klaus Iohannis care a fost însoțit de prima doamnă a României,  doamna Carmen Iohannis.

Întâlnirea a fost organizată de către Ambasada României de la Washington. Participarea s-a făcut pe bază de invitație, la propunerea liderilor din comunitățile românești.  Am contactat personal zeci de persoane din zona Portland pentru a participa la acest eveniment, unic zic eu, dar am constatat cu nedumerire că nimeni nu a vrut să mă însoțească.

Am fost parte a echipei publicației noastre Romanian Times și am fost însoțit de o echipă de oameni deosebiți din Sacramento, în frunte cu Pastor Moise Gaode de la biserica Maranata, parte din consiliul pastoral al acestuia.

San Francisco ne-a întâmpinat cu o briză caldă și cu un soare deosebit. Peste 300 de români au răspuns invitației de a-l întâlni pe Președinte, iar evenimentul a avut loc într-una din sălile hotelului The Ritz Carlton.

După terminarea alocuțiunii, oamenii au fost nerăbdători să își facă poze cu Președintele și cu Prima Doamnă, în timp ce se servea și masa oferită de către organizatori. Atmosfera a fost relaxantă, oamenii putând conversa liniștiți la mesele la care se stătea în picioare.

Echipa prezidențială a dat dovadă de respect și profesionalism. Am fost surprins că domnul Președinte nu s-a folosit de un tele-prompter și a fost destul de accesibil pentru toți cei prezenți.

Poate că nu ar fi rău ca astfel de întâlniri să se organizeze mai des și, de asemenea, să se aibă în vedere și preluarea de întrebări de la participanți pentru a crea o cale mai bună de comunicare cu diaspora românească de aici.


A consemnat Marcel Urs