"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Pe data de 13 mai 2011, cu ajutorul lui Dumnezeu, o echipa de 8 persoane din Oregon si Washington au plecat spre Bucuresti pentru o misiune crestina medicala in Romania si Ukraina de nord. Echipa a fost coordonata de Andrei Blaj din Vancouver, WA. Pregatirile au inceput cu luni de zile inainte si multi s-au rugat si au contribuit financiar la acest proiect. Am trimis pachete cu aproximativ 10,000 de perechi de ochelari, echipamente medicale pentru examinari de ochi, picaturi pentru diferite boli de ochi si alergii, aparate de luat tensiunea, chiar si scaune speciale si, bine’nteles, bomboane, jucarii, si paturele pentru copii. Unul din versetele noastre motto a fost: “Ochiul este lumina trupului tau. Daca ochiul tau este sanatos, tot trupul tau este plin de lumina, dar daca ochiul tau este rau, trupul tau este plin de intuneric. Ia seama dar, ca lumina care este in tine, sa nu fie intuneric.” Luca 11:34-35. Am dorit sa ajutam oamenii sa vada mai bine pe plan fizic, dar totodata si spiritual, sa fie patrunsi de Lumina lui Dumnezeu si sa treaca din intuneric la lumina adevarata, pentru totdeauna. A fost o misiune foarte reusita si binecuvantarea lui Dumnezeu s-a vazut in mod deosebit din cele mai mici pana in cele mai mari lucruri. Dam Domnului toata cinstea si lauda pentru tot ce s-a facut! Cand am ajuns in Deva, Romania, echipa s-a intregit si au venit alaturi de noi inca 5 frati din Biserica Baptista Sfanta Treime, printre care si pastorul lor senior, Timotei Rusu. Doctorul optometrist Valentin Ardeleanu a facut examinarile de ochi, iar restul echipei a ajutat pacientii cu inregistrarea, diferite teste la aparatele medicale pe care le-am trimis, ajutor in a gasi o pereche sau doua de ochelari care li s-au potrivit din inventoriul trimis, le-am dat diferite picaturi de ochi si am vorbit cu ei despre Mantuitorul nostru, Domnul Isus Hristos. De asemenea, le-am dat si Noi Testamente, Biblii, si tot felul de literatura crestina. Oamenii au fost foarte receptivi si multumitori pentru tot ce au primit. Au fost multi oameni in varsta care nu ar fi avut alte posibilitati de a-si cumpara ochelari sau a face un consult de ochi, dar am vazut si copii si tineri, dintre care majoritatea nu avusesera nicioadata o examinare de ochi.

 

 

Dupa o saptamana in Romania am plecat din Deva spre Vatra Dornei ca sa trecem granita in Ukraina de nord prin Siret. Trecerea granitei a fost inca un exemplu extraordinar in care am vazut cum Dumenzeu ne-a purtat de grija, ca un Tata bun. El a pregatit lucrurile cu mult timp inainte de a ajunge noi acolo si ne-a scos in cale oamenii potriviti la momentul potrivit, ca sa  trecem granita cu tot echipamentul medical si literatura crestina pe care o aveam in timp record de 45 de minute, fara ca cei de la vama sa controleze amanuntit masinile noastre care erau pline de bagaje pana la refuz! Unul din acesti oameni a fost fratele George Gernovey din Cernauti care ne-a intampinat la Suceava ca sa treaca granita cu noi si care impreuna cu sotia dansului si biserica din care fac parte s-au rugat si au postit pentru noi in mod special ca sa ajungem cu bine la ei. Slava Domnului pentru asemenea frati!

 

In Ukraina am inceput in satul Ciudey. Am fost prima echipa medicala de acest fel care a ajuns la ei. Nevoile au fost deosebit de mari. Am lucrat cate 10 ore pe zi si am dat ochelari cam la 100 de oameni in fiecare zi! Si totusi am lasat in urma multi oameni care ar fi vrut sa aiba o examinare de ochi sau macar niste ochelari de citit. Oamenii au fost foarte multumitori si incantati de ceea ce li s-a oferit si ne-am bucurat cand chiar nepoatele preotului din sat au venit pentru o examinare de ochi la biserica baptista... Domnul sa continue lucrarea Sa de acolo si Lumina Lui sa patrunda cu putere in inimile tuturor celor pe care i-am intalnit.

 

Am plecat mai departe in Cernauti si am continuat si acolo lucrarea la fel. Intre timp, in fiecare seara in Ukraina, parte din echipa mergea sa faca evanghelizari pe sate. Au fost in 12 sate din imprejurimi si au vestit Cuvantul, avand bucuria sa vada cateva suflete care s-au predat Domnului!

 

Echipa a ajuns acasa cu bine pe 3 iunie, 2011. Uitandu-ne in urma, am vazut cum Mana lui Dumnezeu ne-a deschis usi care pareau inchise si ne-a protejat peste tot cu multa dragoste. Am ajutat in total cam 700 de pacienti si am parcurs 4,000 de km in trei saptamani fara probleme de sanatate, fara accidente, fara sa ne opreasca politia, fara probleme la vama ... Domnul sa fie laudat, caci numai El merita! Cu aceasta ocazie, multumim din nou tuturor celor care au fost alaturi de noi intr-un fel sau altul, in mod financiar si prin rugaciuni. Daca doriti mai multe informatii despre astfel de misiuni sau doriti sa ne sustineti financiar, puteti sa ne contactati la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..