"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

UN SPORT CARE CAPĂTĂ POPULARITATE PRINTRE ROMÂNII DIN AMERICA


Patinajul artistic nu este un sport de tradiție în România, în ciuda faptului că este deseori comparat cu gimnastica unde țara noastră a avut rezultate unice în lume cu performanțe aproape imposibil de egalat.


Un spectacol plin de expresivitate, o creație artistică în adevăratul sens al cuvântului cu mesaje adânci și alteori dinamice, care necesită multe ore de muncă și antrenamente sistematice, patinajul artistic este foarte îndrăgit de românii din America.


In statul Oregon unde plouă aproximativ 154 de zile pe an, părinții sunt înclinați să își îndrepte copiii spre sporturi care se desfășoară în săli de sport astfel încât organizarea concursurilor să nu fie condiționate de starea vremii.

 

Așa se face că în lunile iunie și noiembrie în Portland la patinoarul din Lloyd Center Mall se desfășoară concursurile de patinaj artistic “ Spring Fest”și respectiv “Ice Crystal Classic”. Suntem plăcuți impresionați să auzim nume de români printre patinatoarele care participă la concursuri.

Printre românii premiați se află și tânăra sportivă Britney Botez care în 2013 a câștigat concursul din luna iunie la nivelul “Basic 8” si pe cel din noiembrie la “Freestyle 1”!

Britney a început patinajul relativ târziu, la vârsta de 9 ani în Sherwood, Oregon și aparține clubului sportiv “Carousel”. Îi plac competițiile și a participat până acum la mai multe concursuri de patinaj, unul dintre cele mai recente fiind în Seattle unde a luat locul II la “Freestyle 3 Light Entertainment”.

În 14 iunie 2014, la concursul din Portland, Britney a câștigat primul loc la “Spring Fest Invitational” (Light entertainment Showcase) și locul II ( Freeskate 2 event).

Britney are dorința ca să poată colabora cu patinatori din România precum și tineri români de pe întreg pământul.

Îi dorim mult succes în continuare!

N.C.