"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

„După toate aprecierile, convenția din Portland a fost foarte reușită, atingându-și scopul atât spiritual cât și administrativ.

Eu personal, frații din conducerea bisericii, precum și cei care au fost implicați activ în organizare, recunoaștem că tot meritul pentru reușita convenției îl are Unul singur – Domnul Isus! El a fost invitat să domnească peste toate lucrările convenției, și Cel ce este Domn în veci și-a făcut simțită prezența din plin. A Lui să fie toată slava în veci!

Cântările și predicile s-au ridicat la un nivel calitativ înalt prin pregătirea lor, dar în mod deosebit, au fost însoțite de mult har din partea lui Dumnezeu. Au fost multe momente în care lacrimile au curs pe fețele multora, lacrimi de bucurie și lacrimi de pocăință.

 

Ne-am bucurat mult de modul în care s-au prezentat toți cei care au slujit. Îmbrăcămintea și comportarea tuturor celor de pe platformă a fost demnă de bărbați, femei și tineri credincioși, cel evidențiat fiind însuși Domnul Isus.

În același timp, am avut suportul din plin a unui număr mare de frați și surori care ne-au ajutat la înregistrare, ordine, nursery, surori, welcome team, departamentul tehnic, grupul de la picnic și mulți care s-au rugat și au postit. Toți aceștia s-au dăruit cu tot ce au avut, în scopul împlinirii slujbelor încredințate. Vă mulțumim din toată inima și dorim ca Domnul să vă răsplătească!

Rut 2:12 Domnul să-ţi răsplătească ce ai făcut, şi plata să-ţi fie deplină din partea Domnului Dumnezeului lui Israel sub ale cărui aripi ai venit să te adăposteşti!”

În final, doresc să vă invit să aducem cu smerenie, mulțumire lui Dumnezeu pentru harul de a fi fost folosiți de El pentru ași îndeplini Lucrarea cu ocazia acestei convenții. Mii de suflete de pe toată suprafața pământului au fost binecuvântate cu un Cuvânt din partea lui Dumnezeu și cu cântări înălțătoare. În total s-au conectat aproximativ 50,000 de persoane la internet și fiecare program a fost văzut până acum în reluare, de peste 6,000 de ori. Încă nu avem datele statistice de la televiziune, dar un mare număr de telespectatori au vizionat programele convenției prin emisiunile transmise pe Credo-TV. Pentru toate acestea dăm slavă lui Dumnezeu!

Psalmul 100 „Strigaţi de bucurie către Domnul, toţi locuitorii pământului! Slujiţi Domnului cu bucurie, veniţi cu veselie înaintea Lui. Să ştiţi că Domnul este Dumnezeu! El ne-a făcut, ai Lui suntem: noi suntem poporul Lui şi turma păşunii Lui. Intraţi cu laude pe porţile Lui, intraţi cu cântări în curţile Lui! Lăudaţi-L şi binecuvântaţi-I Numele. Căci Domnul este bun; bunătatea Lui ţine în veci, şi credincioşia Lui, din neam în neam.”

Pastor Vasile Cinpean și conducerea bisericii

-----------

Convenția Bisericilor Penticostale din Statele Unite și Canada are loc odată pe an, la sfârșitul de săptămână în care în Statele Unite se sărbătorește Ziua Muncii (Labor Day) și are loc în diferite părți ale Americii. Acest eveniment a început aici pe pământul american cu zeci de ani în urmă astfel s-a ajuns la a 46-a Convenție.

Activitățile constau în servicii divine și seminarii și întruniri de Vineri până Duminica, iar ziua de luni, este rezervată pentru o zi de părtășie (picknic) la un parc, ales de către biserica organizatoare.
Convenția” este un eveniment mult așteptat de români în fiecare an. Biserica organizatoare are un an de zile pentru a pregăti acest eveniment importat în comunitatea românească. Este un prilej bun pentru a te întâlni cu prieteni vechi, sau de a întâlni noi prieteni.
Pentru serviciile divine, biserca organizatoare, împreună cu bisericile din jur, se pregătesc intens prin repetiții la formațiile muzicale (Cor, orchestră, fanfară, grupuri și solo-uri) cât și predicatori care au un mesaj specific cu tema Convenției. Pentru Convenția din Portland, tema a fost “ISUS Domnește”.

Convențiile au început cu o participare modestă de câteva sute de persoane, pentru a se ajunge în ultimii ani, ca mii de persoane să participle la acest eveniment. La Portland, se estimează că au participat peste 4700 de persoane.