"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Comunitatea românească din Sacramento, California și-a dovedit  de multe ori receptivitatea față de nevoile celor de-acasă. Pentru că România va fi mereu  "acasă" pentru noi. 
Avem oameni deosebiți în mijlocul nostru , a căror inimă bate pentru cauze nobile . Un asemenea suflet frumos e Andreea Mottram, prin care am aflat despre Hospice "Casa Speranței" și  Centrul "Învingem Autismul". Locuiesc în această zonă a Californiei de Nord de 22 de ani și dorința mea este să unim comunitatea românească în jurul unor cauze care să ne inspire, să aducă bucurie și lumină într-o lume tristă și frământată. Aveți mai jos prezentarea campaniei "Mărțișorul" de către cea care a fost inima și motorul acestei acțiuni frumoase.

"Campania Mărtișorul a pornit din două pasiuni pe care le am și pe care le-am adus cu mine în valiza de imigrant: iubirea pentru sărbătoarea în sine și experiența profesională și de voluntariat de strângere de fonduri pentru cauze din România.

Cunosc personal cele două organizații pentru care am organizat anul acesta o mică campanie a noastră. "Învingem Autismul" este organizația pe care am înființat-o și coordonat-o înainte de a veni în America (băiatul meu are autism și de aici a pornit și acest interes și mai ales nevoia de a face ceva), iar "Hospice Casa Speranței", o organizație veche și cu rezultate remarcabile în România și în regiunea din jur. Din păcate fiecare dintre noi au avut rude, prieteni care s-au stins, deci știm importanța serviciilor hospice în viața lor. 

Astfel, anul acesta cei 500 de dolari strânsi de la prieteni și colegi români, de la membri ai bisericii baptiste sau ai altor biserici, veniți la chemarea inimoasă a prietenei mele Alina Jar, au ajuns la copii cu autism și copii aflați în faza terminală a unei boli. Donatorii au fost minunați, au răspuns apelului nostru cu bucurie, dar și cu interes pentru cauzele susținute.

Copiii de la Centrul "Invingem Autismul" au fost la un loc de joacă împreună cu terapeuții lor, au luat prânzul acolo, au învățat să socializeze într-un mediu natural de joacă (pași importanți în recuperarea în autism), iar prietenii de la Hospice Casa Speranței au alocat donațiile către Centrul de copii de la Copăceni care se va deschide în această vară. Acolo copiii de exemplu vor putea merge în tabere - pentru unii dintre ei, aceasta fiind prima experiență de acest fel sau ultima lor dorință...

Anul aceasta și fiica mea m-a ajutat în confecționarea mărțișoarelor. Și a impresionat-o cel mai mult când a văzut fotografiile în care copiii de la Invingem Autismul s-au putut juca. Știe ca principalul nostru motiv de emigrare au fost serviciile pe care fratele ei le poate primi aici. Și s-a bucurat că gestul ei, chiar și mic, a putut aduce bucurie în viața unor copiii asemănători din România." ( Andreea Mottram )

Românii din Sacramento simt cu cei din țară și dăruiesc cu drag pentru România... A fost o onoare pentru noi să ne strângem în jurul organizatoarei acestei campanii, să o spijinim în efortul ei de a dărui bucurie. Ce poate fi mai frumos decât să vezi pe chipul unui copil lumina adusă de conștiența că ne pasă de ei , că îi "vedem" și le auzim sufletul.